Sony satış beklentilerini düşürdü!

Sony satış beklentilerini düşürdü!

Mayıs ayındaki mali yılının sonunda Sony oldukça iyimserdi. 2021’de 11,5 milyon satış yaptıktan sonra 2022 için 18 milyon PlayStation 5 satış tahmin ederek oyun satışlarında oldukça yüksek beklentiye sahipti. Ancak bu durum şimdi değişti. İşte detaylar.

Sony ayrıca oyun bölümünde 2021’de “önemli” bir gelir artışı bekliyordu. Bunun sebebi de şirketin tüm kategorilerde iyi satışlar elde etmesiydi. Ancak ardından kazanç raporlarındqa düşüşler elde edildi. Bunun sebebi de global anlamda var olan enflasyon ve maliyet artışları diyebiliriz. Son kazanç düşüşünde, şirket, “birinci taraf oyun satışlarında beklenen düşüş nedeniyle, Mayıs ayındaki 305 milyar yen (2.3 milyar $) olan kar tahminini yüzde 16 oranında düşürerek 255 milyar yen (1.9 milyar $) olarak revize etti. Şirket ayrıca, Bungie Studios’un beklenenden daha erken kapanması nedeniyle gelirdeki düşüşü daha yüksek giderlere bağlıyor.

Sony satış beklentilerini düşürdü!

Sony, PS5 konsol tahmini hakkında hiçbir şey söylemedi. Ancak geçen yılın aynı çeyreğinde 2,3 milyona kıyasla bu çeyrekte 2,4 milyon adet satış yapıldı. Satışlardaki düşüşler elbette şirket için endişe çanlarının çaldığı anlamına geliyor. Ancak Mayıs ayında Sony, tedarik zinciri sorunları hafifledikçe nihayet PS5 talebini karşılamak için üretimi artırabileceğini söyledi. Şu anda olduğu gibi konsollar hala yetersiz durumda.

Yazılım tarafında, 2021’in aynı çeyreğinde 63,6 milyon oyun ve 10,5 milyon birinci taraf oyuna kıyasla Sony, 6,4 milyon birinci taraf oyun da dahil olmak üzere yalnızca 47,1 milyon oyun sattığından işler kötüye gitti. Bunun üzerine PlayStation Plus kullanıcılar dördüncü çeyrekte (47.4 milyon yerine 47,3 milyon) biraz düştü ve aylık aktif kullanıcılar da 106’dan 102 milyona düştü. Sony, Haziran ayında daha yüksek fiyatlı yeni PS Plus Extra ve Premium katmanlarını tanıttı.

İleriye baktığımızda, Sony’nin ufukta, 9 Kasım’da çıkacak God of War Ragnarok ve 2 Eylül’de çıkacak olan The Last of Us Part I remake dahil olmak üzere yazılım satışlarını artırabilecek birkaç önemli etkinliği var. Donanım tarafında, PSVR 2 ortaya çıktı ancak gelecek yıla kadar gelmesi beklenmiyor.

Samsung bu zor dönemde bile kârını arttırmayı başardı