Akıllı telefon satışları yokuş aşağıya!

Akıllı telefon pazarı yeniden büyümeye başladı!

Küresel akıllı telefon pazarı 2022’nin ikinci çeyreğinde sevkiyatlarda %9’luk keskin bir düşüş yaşadı.

Akıllı telefon satışları 2. çeyrekte 287 milyon adede düştü ve bu da 2020 2. çeyreğinden bu yana en düşük üç aylık rakam. Samsung 61.8 milyon sevkiyat ve %21 pazar payı ile pazarda liderliği aldı. Apple, 49,5 milyon telefon sevkiyatı yapan ve %17 pazar payına sahip olan ikinci noktayı garantiledi. Xiaomi 39.6 milyon adet ile üçüncü sırayı alırken, OPPO ve Vivo sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada kaldı.

Canalys araştırma firmasından yayınlanan raporda, küresel akıllı telefon satışları 2022’nin ikinci çeyreğinde 287 milyon adede ulaştığını ve yıllık %9’luk bir düşüşe işaret ettiğini söylüyor.

Akıllı telefon satışları

Listenin başında şaşırmayacağımız gibi Samsung var, firma yüzde 21’lik orana sahip. Bununla birlikte, satıcı özellikle orta aralıkta sağlıksız stok seviyeleriyle mücadele ederken, yıllık %6’lık bir kazanıma rağmen, sevkiyatları önceki çeyreğe göre %16 azaldı. Samsung, tüketici talebini artırmak için kitle pazarının düşük maliyetli ODM üretiminden yararlanarak, düşük kaliteli A serisi ürünlerini agresif ve yoğun bir şekilde tanıtıyor. Apple özellikle Amerika, Çin ve Avrupa’da iPhone 13 serisine olan yoğun talep sayesinde ikinci sırada kaldı.

Akıllı telefon satışları

Akıllı telefon satışları Çin’de de düşmeye devam etti, Oppo’nun pazar payının %11’den %10’a düşerken, Vivo’nun %10’dan %9’a düştüğünü ve Xiaomi’nin de pazar payının %17’den %14’e düştüğünü belirtelim.

Huawei Mate 50 serisinin fotoğrafları ortaya çıktı