Sony PS4’den Kar Etmiyor

ps4 dismantle manste

Sony yeni çıkardığı PS4 oyun konsolunun satış rakamları konusunda fazlasıyla memnun. Fakat Sony yeni oyun konsolu PS4’ün satışından çok fazla bir kar elde etmiyor.

Sony’nin yeni oyun konsolu PS4’ün çıkmasının ardından hesap yapan uzmanlar cihazın yaklaşık 381 dolara imal edilebileceğini ortaya çıkardılar. Bu hesaba göre Sony her sattığı PlayStation 4 cihazından 18 dolar civarında bir kar yapıyor. Yüksek satış rakamlarında kar fazla gibi gözükse de  aslında bu değer oldukça düşük ve genel operasyon ve pazarlama maliyetlerini karşılayamayacak düzeyde. Bir anlamda Sony yeni oyun konsolu satışından zarar ediyor diyebiliriz. ps4-dismantle-teardown-640x476
Sony’nin bu tarz hamlesini 2006 yılında PS3 çıktığı zamanda görmüştük. Yine PS4’te olduğu gibi Sony PS3’te de kar etmemiş ve oyunlardan gelecek paraya odaklanmışı. Sony PS4’te de oyun gelirlerine odaklanmış durumda. Cihazı uygun fiyatla satıp oyunlar üzerinden yüksek kar oranı yakalamak isteyen firmanın bu dileği yakın süre içerisinde gerçek olacağa benziyor. Kim PS4 alır da oyun almaz ki?

 

<< iPad Mini Retina MP7’ye karşı


Yorumlar kapatıldı.