Sony PS4 4.00 Güncellemesi Yayınlandı!

xbox one sony ps4

Japon teknoloji devi Sony, dakikliğinden yine ödün vermedi ve 4.00 güncellemesini, gün itibariyle yayınladı. Peki yazılım güncellemesi, neler vaat ediyor?

Konsol pazarının lideri Sony PS4 için geliştirilen PS4 4.00 güncellemesi, günün erken saatlerinde müşterilere sunuldu.

PS4 4 4.00 güncellemesi 312 MB yer işgal ediyor. Yeni “Hoşgeldin ekranı ve yönetim yazılımları” ilk etapta dikkat çekiyor. Sony PS4’ün neredeyse tüm menüleri ve arayüzleri elden geçirilmiş ve daha kullanışlı ve şık hala getirilmiş.

Sony
Yeni PS4 Arayüzü

Buna ek olarak müzik uygulaması inanılmaz ölçüde geliştirilmiş. Artık PlayStation ile müzik dinlerken oyun keyfinden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Yani şarkıyı durdurmak veya ileri sarmak için oyundan çıkmanıza gerek yok.

PS4 4.00 uygulamasının en büyük yeniliği ise HDR desteği… Peki nedir bu HDR? Sony’nin gelişmesinde önemli rol oynadığı yapı, High Dynamic Range yani Yüksek Dinamik Aralığı anlamına geliyor. Bir görseldeki en karanlık noktayla en parlak nokta arasındaki fark “dinamik aralık” olarak adlandırılıyor. Yüksek dinamik aralık, karanlık yerlerin koyu, aydınlık yerlerin ise olması gerektiği gibi parlak olması anlamını taşıyor.

Son güncelleme Twitch, YouTube ve Dailymotion gibi video paylaşım sitelerinde, 60 FPS’de 720p çözünürlük desteği de barındırıyor. Ek olarak PlayStation 4’ünüz, LAN kablosu aracılığı ile başka bir PlayStation 4’e bağlanabiliyor.

Apple iPhone 7 Çok Daha Güçlü Bir Pile Sahip!