Sony Hacklendi, Filmler Açığa Çıktı!

Sony Hacklendi Filmler Aciga Cikti

Henüz vizyona girmeyen filmler Sony’nin hacklenmesiyle beraber torrente düştü.

Vizyona girmeyen ve baş rolde Brad Pitt’in yer aldığı Fury, çoktan 1 milyonu aşkın kişi tarafından indirildi.

Sony Hacklendi, Filmler Aciga Cikti!

Siber korsanlar tarafından hacklenen Sony, vizyone girmeyen filmlerin bile torrente düşmesine neden oldu. Sony Pictures Entertainment’in geçtiğimiz hafta hacklenmesinin ardından ilk veriler internette indirmeye sunulmuştu. Ancak yeni yaşanan bir olay şirketin canını daha fazla sıkacak gibi görünüyor. Firmanını bilgisayarında yer alan ve henüz gösterime bile girmemiş filmlerin kopyaları internete sızdı.

To Write Love on Her Arms (Mart 2015), Still Alice (16 Ocak 2015), Mr Turner (19 Aralık 2014), Annie (19 Aralık 2014) ve Fury (17 Ekim 2014) isimli filmler ABD’deki gösterim tarihleriyle beraber torrente düştü. Siber saldırı sonucunda korsanlar Sony’den yaklaşık 11 terabytelık veriyi kaçırmayı başardılar. Kendilerini Barışın Bekçileri (#GOP) olarak adlandıran hacker grubu saldırının ardından Sony Pictures’ı uyarmış. Taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda verileri sızdıracaklarını belirten korsan grubu dediğini yapmış görünüyor. Saldırının Kuzey Kore kaynaklı olabileceğini düşünen Sony, konuyla ilgili inceleme başlatmış durumda. Şirkete göre bu saldırının ana sebebi olarak henüz gösterime girmeyen Kuzey Koreli lider Kim Jong-Un’un CIA tarafından katledildiğini gösteren The Interview isimli filmden kaynaklanmış.

Sony şirketinin sözcüsü konuyla ilgili; “Sony Pictures Entertainment içeriğinin çalındığı bu hadise hırsızlık kapsamına girmektedir ve yetkililerle bu konuda ortak bir çalışma içerisindeyiz.” İfadelerine yer verdi.

Aşağıda filmlerin torrente düşer düşmez gerçekleşen indirme sayıları yer alıyor;

Fury: 1.2 milyon kez
Annie: 206 bin kez
Still Alice: 103 bin kez
Mr. Turner: 63 bin kez
To Write Love on Her Arms: 20 bin kez

Yapay Zeka İnsanları Yönetecek!