Xperia Cihazlarını Tehdit Eden Uygulama!

Xperia Cihazlarini Tehdit Eden Uygulama

Google Play’e nasıl girdiği bilinmeyen bir uygulama Xperia cihazlarında tehlike saçıyor.

Play Store uygulama mağazasının uygulamalarım listesinde kendine yer bulan ve hala orada yer alan uygulama kullanıcıları tehdit ediyor.

Xperia Cihazlarini Tehdit Eden Uygulama!

Heart Hacker Group isimli bir siber korsan ekibi tarafından geliştirilen ve dolandırıcılık amacıyla kullanılan uygulama Google Play’e girdi ve uygulamalar arasında kendine yer bulabildi. Sony App Backup & Restore adı verilen ve cihazlar için güncelleme olarak gösterilen bu uygulama Xperia serisi cihazları tehdit ediyor. Uygulama mağazasına nasıl girdiği henüz bilinmeyen uygulama, sanal mağazanın uygulamalarım bölümünde yer aldığı için de kullanıcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Telefon üreticisi Sony tarafından geliştirildiğini sanan kullanıcılar, cihazlarına bu uygulamayı yüklemeye çalıştı. İyi niyetli bir yazılım gibi davranan uygulama için siber korsanlar Google’ın güvenlik ilkeleri arasında bulunan imzalarla ilgili bir açığı kullanarak bunu başarmış durumdalar. Sony’nin orijinal uygulamasıyla aynı isme sahip olan yazılımı yüklemeyi başarmışlar. Sony tarafından geliştirilen bu uygulama cihazlarda ön yüklü olarak gelmiyor ve Xperia cihazlara yüklenen bu zararlı yazalım ise yükledikten sonra bir daha cihazdan kaldırılamıyor.

Uygulamayı sadece Ayarlar > Uygulamalar bölümünden devre dışı bırakabiliyoruz. Söz konusu uygulamayla ilgili Sony cephesi tarafından yapılan resmi açıklamada sahte uygulamanın Google tarafından engelleneceği belirtildi. Eğer bir Xperia cihazına sahip iseniz bu uygulamanın orijinal olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz.

Sony – FIFA Ortaklığı Sona Geldi!