Sony Xperia E2303 Hakkında İlk Detaylar

Sony Xperia Z4 575

Sony’nin MWC 2015 kapsamında resmi olarak tanıtacağı orta seviye akıllı telefonlar arasında yer alan Sony Xperia E2303 ve Xperia E2333 gün yüzüne çıktı.

Japon teknoloji devi Sony‘e yakın kaynaklar tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan bilgiler firmanın akıllı telefon pazarından çekilmeyi düşündüğünü ortaya çıkardı ve teknoloji dünyasında bomba etkisi yarattı. Son yıllarda akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamayan Sony’nin bu pazardan çekilip çekilmeyeceği tartışılmaya devam ediyor olsa da, bu durum firmanın önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği yeni telefonlarına dair planları etkilememiş gibi görünüyor.

Sony_Xperia_Z4_575

Merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia Z4 üzerinde çalışmalarını sürdüren ve yeni amiral gemisini önümüzdeki aylarda piyasaya sürecek olan Sony önümüzdeki günlerde Barselona’da düzenlenecek olan MWC 2015’te üst düzey bir akıllı telefon görücüye çıkarmayacak birkaç firmadan biri olsa da, bu durum firmanın etkinliği hepten es geçeceği anlamına gelmiyor.

Mobile World Congress 2015 kapsamında düşük maliyetli ve orta seviye akıllı telefonlarını resmi olarak tanıtması beklenen Sony konuyla ilgili sessizliğini koruyor olsa da, internete sızdırılan yeni bilgiler firmanın etkinlik kapsamında tanıtacağı iki orta seviye akıllı telefonunun gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Bu telefonlardan ilki olan Sony Xperia E2303‘ün donanımsal özellikleri arasında 720p çözünürlükte 5.2 inç dokunmatik ekran, 1.5 GHz sekiz çekirdekli Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği, 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera yer alıyor.

Sony Xperia E2303‘ün daha düşük maliyetli versiyonu olarak görülen Xperia E2333’ün donanımsal özellikleri ise 720p çözünürlükte 5.2 inç dokunmatik ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli Snapdragon 610 işlemci, 2 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği, 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kameradan oluşuyor.

Samsung Apple Pay’e Rakip Hazırlıyor