Samsung 2015’te Daha Az Telefon Çıkaracak

Samsung 575

Son dönemde akıllı telefon satışlarında istediği başarıyı yakalayamayan Samsung’un önümüzdeki yıl daha az akıllı telefon piyasaya süreceği belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarının en güçlü firmalarından biri olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, hala Apple’la beraber bu alanı domine ediyor olsa da son dönemde piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarında istediği satış rakamlarına ulaşamaması firmayı zor duruma soktu. Bu yılın başında piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5’te kullanıcıları heyecanlandıracak bir yenilik sunmayı başaramayan Samsung bu durumdan kısmen sorumlu olsa da, firmanın istediği başarıyı yakalayamamasının en önemli nedeni Xiaomi, Meizu, Gionee ve Oppo gibi firmalar.

Samsung

Özellikle gelişmekte olan pazarlarda ilgiyle karşılanan düşük maliyetli telefonları her geçen gün daha fazla ilgi gören bu Çin menşeli firmalar, daha önce bu alanı domine eden Samsung‘un özellikle Asya’daki satışlarının önemli ölçüde gerilemesine neden oldu. Satışlardaki bu düşüşün sonucu olarak son birkaç çeyrektir beklentilerin altında kalan ve zararı her geçen gün artan Güney Koreli teknoloji devi, bu durumun daha da ciddi bir hal almaması için hareke geçti.

Wall Street Journal’ın haberine göre akıllı telefon alanındaki zararını düşürmek isteyen Samsung, çareyi piyasaya daha az telefon sürmekte buldu. Firma sözcüsü tarafından da doğrulanan bu habere göre Samsung’un önümüzdeki yıl yüzde 30 daha az akıllı telefon piyasaya sürmesi bekleniyor.

Lumia Denim İçin Bekleyiş Sona Eriyor