Sony, bu hizmetin fişini çekti

Sony, bu hizmetin fişini çekti

Sony PlayStation Studios bünyesindeki küçük bir şirket içi stüdyo olan PixelOpus, önümüzdeki ay kapanıyor. İşte tüm detaylar.

Bir PlayStation temsilcisi yaptığı açıklamada, “PlayStation Studios, kuruluşun kısa ve uzun vadeli stratejik hedeflerini karşıladığından emin olmak için portföyünü ve stüdyo projelerinin durumunu düzenli olarak değerlendiriyor. Yakın zamanda yapılan inceleme sürecinin bir parçası olarak PixelOpus’un 2 Haziran’da kapanmasına karar verildi.” Bugün erken saatlerde stüdyo, “macerasının sona erdiğini” tweetledi. Yaratıcı yeni bir PS5 oyunu üzerinde çalıştığı bildirildi.

Sony, bu hizmetin fişini çekti

Santa Mateo tabanlı stüdyo, bağımsız stüdyo thatgamecompany’nin PS3’teki Yolculuğu’nun başarısına yanıt olarak 2014 yılında Sony Interactive Entertainment şemsiyesi altında kuruldu. PixelOpus’un iki oyunu da oldukça orijinaldi. Ancak hizmet için artık yolun sonuna gelmiş durumdayız. Ne yazık ki, ana şirketleri maliyetleri düşürmeye çalıştığında, genellikle sıra dışı fikirlere sahip deneysel stüdyolar, kapatılıyor.

PixelOpus yakında ortadan kalkacak olsa da, orijinal ve stil sahibi Concrete Genie, PlayStation Store’da 30$’a satılmaya devam ediyor. Neden kapatıldığına gelecek olursak, şirket bütçe daraltmaya gitmiş olabilir. Uzun süredir yaşanan ekonomik krizler ve global enflasyon gibi sebeplerle bir çok büyük isim daralmaya ve işçi çıkarmaya gitti. Bu kapsamda Sony de böyle bir adım atmış diyebiliriz. Bununla birlikte uzun süredir devam eden işten çıkarmalar da bir türlü son bulmuş değil desek yanlış olmaz.

Yeni iPad Pro özellikleri rakiplerini fazlasıyla korkutacak cinsten