Sony Anthem için para iadesi yapıyor

Ekran Resmi 2019 03 04 09.03.16

Bioware ve EA işbirliğiyle geliştirilen Anthem için Sony’nin PS4 sahiplerine para iadesi yaptığı ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Hayli uzun bir süredir geliştirme aşamasında bulunan Anthem, geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini almıştı. EA ve Bioware’ın ortak çalışması sonucu ortaya çıkan yapımdan beklentiler bir hayli fazlaydı. Beklentilerin bu kadar yüksek olmasının temel nedeni ise oyun için yayınlanan videolardı. Zira Anthem’in çıkışı öncesinde yayınlanan tüm videolarda oyun kusursuz olarak gösterilmişti.

Fakat oyunun çıkışıyla birlikte rüzgar tersten esmeye başladı. Hemen hemen her sahne sonrası karşımıza çıkan yükleme ekranları, oyun içerisindeki laglar, buglar ve çökme sorunları oyun severleri adeta bezdirdi.

Oyuncular Anthem’i iade etmek için sıraya girdi

İnceleme notlarında 70’i bile göremeyen Anthem, tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Sonuç olarak Bioware imzalı yapımın büyük bir balon olduğunu gördük. Yapımcı ekip ilk gün yamasında çökme sorunlarını ortadan kaldıracak bazı güncellemelere de yer verdi. Fakat bu yama oyunun derdine derman olamadı.

Bazı PS4 sahipleri oyunun ansızın çöktüğünü ve konsolu kapattığını Sony’e rapor etti. Hatta bazı oyun severlerin parasını geri istediği ve Sony’nin de bu iadeyi olumlu karşıladığı belirtiliyor. Yani Sony, bazı PS4 sahiplerine parasını geri ödemiş. Elbette bu durum dijital kopyalar için geçerli.

Malum benzer sorunlar Xbox One’da da mevcut. Fakat şimdilik Xbox cephesinden iadelerle ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Xbox Game Pass’e yeni özellikler geldi