Eşsiz hızda otomatik odaklamaya sahip fotoğraf makinesi

a6300

Sony, ödüllü aynasız kamera yelpazesinin en son üyesi α6300’ü tanıttı. Fotoğraf makinesi, 0,05 saniyelik kısa odaklanma süresi ile dünyanın en hızlı AF yakalama imkânını sunan rakipsiz 4D FOCUS’a sahip. Ayrıca, α6300’de tüm görüntü alanı üzerinde yoğun şekilde konumlandırılan 425 aşama algılamalı AF noktası da dünyada herhangi bir değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesinde bulunan en yüksek sayıda AF noktası olurken, sürekli otomatik odaklama ve pozlama izleme ile saniyede 11’e kadar kare çekebiliyor.

Etkileyici yeni aynasız model aynı zamanda Tru-Finder veya LCD ekran üzerinde saniyede 8 kareye kadar tam canlı görüşlü sürekli çekimi destekleme özelliği ile de bir elektronik vizörün avantajlarını objektif üzerinden vizörün rahatlığı ile birleştiren gerçek zamanlı bir çekim deneyimi sunuyor.

Çok yönlü α6300 fotoğraf makinesi, ISO 100 – 51200 arasındaki tüm ISO hassasiyet aralığında olağanüstü görüntü kalitesi yaratmak üzere bir BIONZ X görüntü işleme motoru ile birlikte çalışan, yeni geliştirilmiş 24.2 MP APS-C boyutlu Exmor CMOS sensör ile donatıldı.

a6300_N_

Yeni α6300 aynı zamanda popüler Super 35mm formatında yüksek çözünürlüklü ve piksel gruplamasız 4K videolar çekip kaydedebiliyor.

Sony’nin α6000 modelinin övgü alan 4D FOCUS performansını daha da ileriye taşıyan yeni α6300 fotoğraf makinesi, yüksek hızlı aşama algılamalı AF’yi son derece hassas kontrast AF ile bir araya getirerek hareket eden nesneleri 0,05 saniye kadar kısa bir süre içinde yakalayıp bunlara kilitlenmesine imkân veriyor. Fotoğraf makinesinin Yüksek Yoğunluklu AF teknolojisi, 425 aşama algılamalı AF noktasını neredeyse tüm görüş alanına konumlandırarak diğer fotoğraf makinelerinin tanıyamadığı küçük ve hızlı nesneler üzerinde dahi geniş bir alan üzerinde doğru şekilde odaklanmasına imkân veriyor.

Geniş AF kapsamının yanı sıra, α6300 nesne algılama ve izleme performansını ciddi ölçüde iyileştiren yeni bir yüksek yoğunluklu AF teknolojisini de ilk defa sunuyor. Bu yeni teknoloji, α6000’ine kıyasla yaklaşık 7,5 kattan daha fazla yoğunlukla bir nesneyi saran çok daha yüksek sayıda AF noktasını hızla aktive ederek bunları nesnenin hareketine göre akıllıca ayarlayabiliyor. Bu, hızlı hareket eden nesneler için LCD ekran veya vizör üzerinde %100 hassas çerçeveleme sağlayan yüksek hızlı 11 fps sürekli çekim veya yeni 8 fps sürekli canlı izleme modu ile birlikte kullanıldığında özellikle güçlü bir özellik.

Sony LA-EA3 gibi bir adaptör ile A-adaptörlü objektiflerin kullanımı sırasında, fotoğraf makinesinin 425 aşama algılamalı AF noktasının, gelişmiş takip ve odak hassasiyetinin tamamının α6300 ile kullanılabilmesi de özellikle dikkat çekici. Bu yeteneğe sahip diğer fotoğraf makinelerinin sadece full frame α7R II ve α7 II modelleri olduğu düşünüldüğünde, bu APS-C ölçülü sensörlü Sony E-adaptörlü değiştirilebilir objektifli fotoğraf makineleri için bir ilk.

a6300_N

α6300 üzerinde yapılan diğer birçok iyileştirme arasında, AF-C modunda sessiz çekim fonksiyonu, odak büyütme modunda AF kullanabilme yeteneği, genişletilmiş esnek noktalı AF, Göz AF’yi kullanabilme yeteneği de bulunuyor.

Etkinliği ve genel olarak fotoğraf makinesi performansını en üst düzeye çıkartabilmek için, α6300’de BIONZ X görüntü işleme motoruna ideal bir eş olan yeni bir 24.2 MP sensörü de bulunuyor.

Yeni görüntü sensöründe, ışık toplama etkinliğini iyileştiren ve dışa okuma hızını önemli ölçüde arttıran bakır teller kullanılıyor. BIONZ X işlemci, sensörün tüm yeteneklerini maksimize etmek üzere tasarlanmış, yükseltilmiş bir görüntü işleme algoritmasına da sahip. Bu iki kilit bileşen, başta orta ila yüksek hassasiyet aralığında olmak üzere, ISO 51200’e kadar hassasiyet ayarlarında düşük parazitli ve istisnai çözünürlüklü görüntüler üretmek için birlikte çalışıyor.

Full frame olmayan Sony değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinelerinde bir diğer ilk ise, yeni α6300’ün Super 35mm formatında dahili 4K video kayıt imkânı sunması. 4K çekim sırasında, fotoğraf makinesi piksel gruplamasız tam dışa okuma kullanarak 20 megapiksel ile 4K UHD’ye kıyasla yaklaşık 2.4 kat (6K eşdeğeri) daha fazla piksel bilgi toplayarak ardından istisnai detay ve derinlikli yüksek kaliteli görüntüler üretmek üzere bu bilgiyi toplayarak yüksek hızda örnekliyor.

Fotoğraf makinesi, video çekimi sırasında, 4K çekimlerde 100 Mbps yüksek bit hızı ve standart Full HD çekimlerde 50 Mbps ile kayıt yapan XAVC S codec’inden yararlanarak her iki video formatında maksimum detay ve netliği güvence altına alıyor. Ayrıca, fotoğraf makinesi yeni ve iyileştirilmiş AF sistemi sayesinde, video çekimlerinde öncülüne kıyasla yaklaşık iki kat daha hızlı odaklanıyor. Daha fazla yaratıcılık için, AF hızı ve AF takip hassasiyeti de ayarlanabiliyor.

Profesyonel nitelikteki diğer video özellikleri arasında, APS-C ölçülü sensörlere sahip α değiştirilebilir objektifli fotoğraf makineleri için yine bir ilk olan 100 Mbps’te 120 fps hızda Full HD kayıt yapma yeteneği de bulunuyor. Bu mod, görüntülerin izlenip daha sonra AF takip özelliğine sahip 4x veya 5x yavaş çekimli  Full HD (24p veya 30p) çözünürlüklü video dosyaları olarak düzenlenmesine de imkân veriyor. Yeni α6300 aynı zamanda geniş dinamik aralık çekimler için S-Log gamma kayıt özelliği – S-Log3 gamma ayarında yaklaşık 14 kademeli genişlik– daha geniş renk alanı için S-Gamut’u da destekliyor. Her iki seçenek de video post-prodüksiyonunda daha yüksek yaratıcılığa imkân veriyor.

Yeni fotoğraf makinesinde, harici mikrofonları kabul eden ve Sony’nin XLR adaptör kiti ile XLR girişi de destekleyen bir mikrofon hattının yanı sıra, kullanıcıların S-Log videoları kaydederken görüntüleri izlemesine veya odağı kontrol etmesine imkân veren Gamma Görüntüleme Yardımcısı adlı yeni fonksiyon da bulunuyor. Yeni model, daha yüksek pozlama kontrolü için gelişmiş Zebra fonksiyonelliğini de geliştirdi. Görüntü profili ayarlarının yanı sıra Zaman Kodu / Kullanıcı Biti ve daha fazlası da sunuluyor.

α6300 fotoğraf makinesi, uçtan uca istisnai görüş netliği sunan yaklaşık 2,4 milyon noktaya sahip yüksek kontrastlı ve yüksek çözünürlüklü XGA OLED Tru-Finder ile donatılıyor. Aynı zamanda, görüntülerin 120 fps hızında görüntülenmesine imkân veren yeni vizör modu da, aksiyonun çok daha az iz bırakarak pürüzsüzce görüntülenmesini sağlayarak Tru-Finder üzerinden nesne takibini hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor.

Estetik olarak, yeni α6300 fotoğraf makinesi, güçlü magnezyum alaşımı tasarımı sayesinde ele sağlam şekilde durduğu hissini de veriyor. Bu, 64 farklı fonksiyondan birinin atanabileceği 9 kişiselleştirilebilir buton ile hemen her çekim tarzı veya tercihine uyacak şekilde kişiselleştirilebiliyor. Makine, bir dijital seviye ölçerin yanı sıra toza ve neme karşı daha yüksek dayanıklılık, takviye edilmiş objektif adaptör yapısı ve iyileştirilmiş kullanım ve kavrama sağlayan yeni bir deklanşör butonu ve mod kadranına da sahip. 

Çocuklar için kodlama kitabı