Snapseed’in RAW düzenleme performansı şaşırtıyor!

snapseed raw 2

Google’ın başarılı fotoğraf düzenleme uygulaması Snapseed, geçtiğimiz günlerde güncellenerek RAW fotoğrafı düzenleme özelliğine kavuşmuştu. Eğer bu özelliği merak ediyorsanız, örnek fotoğrafları görmek için haberimizi okuyabilirsiniz. Yenilenen Snapseed ve sonuçları haberimizde.

snapseed-raw-2

Amatör ve profesyonel fotoğraf meraklıları için Android ve iOS platformunda ücretsiz olarak sunulan Snapseed uygulaması, geçtiğimiz günlerde güncellendi. Bu güncellemeyle birlikte Snapseed artık RAW formatındaki fotoğrafları düzenleyebiliyor. Google’ın en önemli ve işlevsel uygulamalarından biri olan Snapseed, RAW düzenleme özelliği ile rakip uygulamalara adeta fark attı diyebiliriz. Peki ama RAW düzenleme özelliği ile neler yapılabiliyor?

Haberimizin içerisinde örnek fotoğraflar, Snapseed ile düzenlenmiş fotoğraflardır. Üstteki fotoğraflar standart sıkıştırılmış JPG formatındayken, alttaki fotoğraflar ile RAW formatından Snapseed ile düzenlenmiştir. Fotoğraf üzerinde doğal düzenlemeler yapılmasına olanak tanıyan RAW formatı, Snapseed ile birleşince adeta harikalar yaratmış diyebiliriz. RAW dosya formatı zaten bilinmeyen bir şey değildi ancak bu dosyaları akıllı telefonlarda düzenleyebilmek, fotoğraf meraklıları için önemli bir gelişme. Yenilenen Snapseed’i indirmek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Uygulamanın bu özelliği şimdilik sadece Android cihazlarda çalışıyor.

snapseed-raw-1

Android için RAW fotoğraf çekmenizi sağlayan 5 uygulama!