Snapdragon 820 kullanan Windows Phone’lu cihaz görüldü!

windows phone1

Üst düzey performans sunan telefonları şimdiye kadar Windows Phone tarafında görmemiştik. Ancak şimdi, Snapdragon 820 kullanacak olan gizemli bir Windows telefon görüldü. Detaylar haberimizde.

windows-phone

Qualcomm’un en güncel mobil yongası olan Snapdragon 820, beklenildiği gibi sadece Android tarafıyla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. GFXBench isimli performans testinde yeni bir cihaz görüldü. Bu cihaz Snapdragon 820 kullanıyor ve Windows 10 Mobil işletim sistemine sahip olacak. Söz konusu cihaza ilişkin teknik özellikler dikkat çekiyor.

GFXBench’in internet sitesinde bu cihazın HP Falcon olduğu iddia ediliyor. Cihaz Snapdragon 820 kullansa da diğer özellikleri ile bunun bir test cihazı olduğu belli. Muhtemelen HP, Windows Phone dünyasına geri dönüyor. Cihazın işletim sistemi Windows Phone olarak belirtiliyor. 5.8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan bu gizemli telefon 1440 x 2560 piksel yani Quad HD ekran çözünürlüğüne sahip. ARMv7 mimarisinden 4 çekirdekli bir işlemci (yani Snapdragon 820) kullanan telefonun grafik işlem birimi tarafında Adreno 530 dikkat çekiyor.

Telefonun arka tarafında 20 MP, ön tarafında ise 12 MP kamera olması bu telefonun üst segmentte yer alacağının diğer göstergeleri arasında. Ancak test sistemi olduğunu, telefonda 1 GB RAM kullanılmasından anlayabiliriz. Güncel bir akıllı telefonda böylesine bir işlemci kullanıp, 1 GB RAM kullanmak pek mantıklı değil. Telefonun depolama alanı olarak 43 GB görülüyor.

windows-phone-snapdragon-820

Lumia 850’nin basın görseli ortaya çıktı!