HP Falcon akıllı telefon geliyor!

hp falcon

HP Falcon olarak isimlendirilmesi planlanan bir akıllı telefonun 2016 yılında duyurulacağı söyleniyor. Ancak detaylar bununla sınırlı değil.

Aralık ayının başında GFXBench’te görülen HP Falcon olarak isimlendirilen bir akıllı telefon tekrar gündemde. İddiaya göre HP, yeni bir akıllı telefon üretmenin hazırlığında. Üstelik bazı teknik özelliklerden de bahsediliyor.

HP Falcon telefon nasıl olacak?

HP, telefon sektörüne ilk defa girecek bir firma değil. Ancak akıllı telefon çılgınlığının başlamasından bu yana sektörde aktif olmamıştı. Şimdi böyle bir hamlenin gelmesi ilgi çekici. Anlaşılan Windows 10 işletim sistemi HP’yi harekete geçirmiş.

İddiaya göre HP, MWC 2016’da “Falcon” olarak adlandırılacak bir telefon duyuracak. Bu telefon Windows 10 Mobil işletim sistemiyle kutusundan çıkacak. Dolayısıyla Lumia modellerine rakip geliyor diyebiliriz.

HP Falcon modeli aynı zamanda Qualcomm Snapdragon 820 yongasından güç alacak. Amiral gemisi sınıfında duyurulması beklenen cihazın tam bir performans canavarı olacağı düşünülüyor. HP’nin kurumsal taraftaki güçlü tarafıyla bu telefonu şirketlere satması mümkün olabilir.

Şubat 2016’da düzenlenecek olan MWC 2016 (22-25 Şubat) HP Falcon modeline sahne olabilir. Snapdragon 820 yongası, 5.8 inç Quad HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlük, 20 MP arka ve 12 MP ön kamera telefonun muhtemel teknik özellikleri arasında görülüyor. Firma akıllı telefon tarafına adım atarsa, tablet bilgisayar pazarında da yeni modeller duyurmanın hazırlığında olabilir.

Lumia 850 kılıfları telefonu doğruladı!