Microsoft Snapdragon 820 üzerinde çalışıyor!

Microsoft Snapdragon 820

Microsoft Snapdragon 820 yongasıyla yeni bir amiral gemisi üzerinde çalışıyor olabilir.

Yazılım ve donanım devi Microsoft yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. GFXBench isimli performans ve karşılaştırma uygulamasının internet sitesinde yayınlanan bir tablo bu gerçeği ortaya çıkardı. Sıradaki cihaz ne olacak?

Microsoft Snapdragon 820 hangi telefonda kullanılacak?

Firma, 2015 yılının son çeyreğinde Lumia 950 ve Lumia 950 XL modelleri ile karşımıza çıkmıştı. Windows 10 Mobil işletim sisteminin öncüleri olarak piyasaya çıkan bu cihazlar ülkemizde de satışa çıkacak. Zaten kısa bir süre önce duyurulmalarına rağmen Microsoft sıradaki akıllı telefonun ilk sinyallerini verdi. Söz konusu cihazın adının ne olacağı henüz belli değil.

GFXBench’te yayınlanan bir özellik listesine göre Qualcomm Snapdragon 820 yongasını kullanan ve Windows Phone işletim sistemli bir cihaz test edildi. Söz konusu cihazın 6 inç boyutunda 2560 x 1440 piksel (Quad HD) çözünürlükte bir ekranı olduğu dikkat çekiyor. Cihazda Adreno 530 grafik işlem biriminin kullanılması akıllara Snapdragon 820 yongasını getiriyor. Microsoft Snapdragon 820 yongasıyla ilk defa birlikte anıldı.

Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda 1.5 GB RAM ve 43 GB depolama alanı görüyoruz. Bu bize söz konusu phablet modelin henüz prototip aşamasında olduğunu gösteriyor. 20 MP arka, 12 MP ön kamera detayı ile açıkçası heyecan verici. Bu iddia henüz doğru mu bilinmez ancak bazı kaynaklar bu cihazın Microsoft Surface Phone modeline ait olabileceği düşünülüyor. İlgili ekran alıntısını aşağıda görebilirsiniz.

Microsoft Snapdragon 820

Twitter Tweet’lerinizi Satmak İstiyor