Microsoft Surface Phone için işlemci testi başladı!

microsoft surface phone

Microsoft’un Lumia 950 ve Lumia 950 XL haricinde yeni bir telefon duyurması bekleniyor. Surface serisi tabletin güncellenmesinden sonra sıradaki adımın Microsoft Surface Phone olacağına dair ciddi iddialar var. Hatta iddialar işlemci modeline kadar detaylandırılmış.

microsoft-surface-phone

Windows 10 Mobil işletim sisteminin duyurulmasıyla birlikte Microsoft tarafında bazı hareketlilikler görülüyor. Windows 10 Mobil’i ilk kullanacak olan modeller olan Lumia 950 ve Lumia 950 XL’tan sonra firmanın yeni bir model ailesini duyuracağı tahmin ediliyor. Hem Lumia modellerinin mevcut imajı hem de Windows 10 Mobil’in geleceği için bu yeni model bize oldukça mantıklı göründü.

Android tarafının merakla beklenen yeni yongası Snapdragon 820, söz konusu yeni Microsoft telefonunda da karşımıza çıkacak. 14 nm üretim teknolojisine sahip Qualcomm Snapdragon 820’de Kryo adı verilen yeni nesil çekirdek mimarisi bulunuyor. Adreno 530 GPU ile bu yeni yonga, piyasadaki tüm Qualcomm yongalarından %40 daha fazla performans vaad ediyor.

İddialar, Microsoft Surface Phone’un Snapdragon 820 kullanacağı yönünde. Tam bir performans canavarı olan Snapdragon 820, Microsoft Surface Phone için iyi bir pazarlama aracı olabilir. Bu yeni telefon için en erken çıkış tarihi şimdilik 2016 gibi görünüyor.

Microsoft’tan yeni Sürpriz: Kurtarma Aracı