Snapdragon 820 Benchmark Görüntülendi

qualcomm snapdragon 820 ilk benchmark 2

Qualcomm’un Snapdragon 810 fiyaskosundan sonra beklenen yeni üst segment işlemcisi Snapdragon 820, benchmark uygulamasında görüntülendi. İşlemcilerin ve sistemlerin performansını ölçen benchmark yani karşılaştırma uygulamalarından bakın hangisi Snapdragon 820’nin performansı hakkında ipuçları veriyor.

qualcomm-snapdragon-820-ilk-benchmark

Mobil sektörün önce gelen firması Qualcomm, özellikle Android işletim sistemi akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara güç veriyor. Mobil işlemcileri ile mobil cihazların tüm yükünü üstlenen Snapdragon işlemciler hayatımızın vazgeçilmezi. Ancak son 1 yıldır firmanın Snapdragon 810 işlemcisi yüzünden çok sayıda şikayet ortaya çıkıyordu. Bu duruma müdahale eden firma nispeten kısa bir sürede Snapdragon 820 üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Henüz piyasada Snapdragon 820 kullanan bir akıllı telefon olmadığı için yeni işlemcinin detayları merak ediliyor.

Henüz çoğu detayı gizli olan Snapdragon 820, Çinli bir internet sitesinde görüntülendi. Geekbench isimli performans testi uygulamasında test edilen Snapdragon 820, tek çekirdekte 1732, çoklu çekirdekte 4970 puan aldı. Tabii bu değerlerin ileride değişebileceğini söyleyebiliriz. Qualcomm Snapdragon 820’nin tek ve çoklu çekirdek performansını kendi akıllı telefonunuz ile test etmek istiyorsanız, iOS veya Android farketmez, uygulama marketinden Geekbench’i indirip kendi telefonunuzun veya tabletinizin kaç puan alacağını görebilirsiniz.

Geekbench-results-for-the-Snapdragon-820-SoC

 

İddialara göre Snapdragon 820 3.0 GHz hıza kadar çıkabiliyor. 14nm üretim teknolojisine sahip olan Snapdragon 820, Samsung işbirliği ile üretilecek. Hemen yukarıdaki fotoğraftan Çinli siteden alınan ekran görüntüsünü görebilirsiniz.

2016’da Oyun Dünyasını Sarsacak Oyunlar