Snapdragon 810 Tanıtıldı!

Snapdragon 810 Tanitildi

Qualcomm yeni mobil işlemcisi Snapdragon 810’u tanıttı.

Yeni mobil işlemcisi ile herkesi etkilemeyi başaran Qualcomm grafik yeteneklerinde de yeni bir zirveye doğru koşuyor.

Snapdragon 810 Tanitildi!

Qualcoom yeni Snapdragon 810 çipi ile birlikte grafik yeteneklerinde yeni bir zirveye koşuyor. Önümüzdeki yılın başlarında tabletlerde ve diğer ürünlerde kullanılmaya başlanacak. Yapılan tanıtımın kısa olmasına rağmen çipin kullanıma hazır halde olduğunu gösterdi. Diğer yandan Qualcomm yeni 810 çipi ile beraber rakipleri ile arasındaki farkı iyice açacak gibi görünüyor.

Yüksek çözünürlüklü grafikleri gerçek zamanlı renderlayabilme yetisi kazandırılan işlemci San Francisco’da düzenlenen Uplinq konferansında Qualcomm yeni çipinin yeteneklerini, bilgisayar destekli tasarım programı ile Android işletim sistemi kurulu bir tablet üzerinde denenen bir 3D spor araba çiziminin renderı ile kanıtladılar.

Akıllı telefon ve tabletlerde sıklıkla kullanılan Snapdragon serisinin yarışta kalmasına yardımcı olmasını sağlayacağını düşünürken, Nvidia’nın da kendi Tegra K1 işlemcilerinde benzer bir render gösterisini sunmuştu.

Ürün yönetimi müdürü Raj Talluri’nin açıklamasına göre Snapdragon 810’un ilk örnekleri üreticiden ayrılmış durumda ve önümüzdeki yılın ilk yarısında kullanıma sunulacak. İşlemcinin yeteneklerinin büyük bir kısmı 4K ekranlara sahip olmasını sağlayan Andreno 430 GPU’dan kaynaklanıyor. Mevcut Snapdragon çipleri, harici bir ekrana bağlandıklarında 4K video gösterimi yapabilirken bu özelliklik entegre olarak bulunmuyordu.

Qualcomm yaptığı açıklamada 810, sekiz adet ARM CPU çekirdeğine sahip ve bazı LTE ağları üzerinden 300Mbps’a varan hızla veri indirimi imkanı sunuyor.

İki gün süren Uplinq konferansında sadece Qualcomm akıllı telefon çiplerinin tanıtımı yapılmadı. Tanıtımı yapılan diğer ürünler arasında robotlarda bulunan Snapdragon çipler, akıllı saatler ve sanal gerçeklik başlıkları yer alıyordu.

Bu arada belirtelim; Nvidia hem Qualcomm’a hem de Samsung’a karşı grafik çiplerinde patent ihlali yaptıkları iddiasıyla dava açtı. Henüz iki firmadan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tokyo Game Show 2014′te İnsan Seli!