Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi doğrulandı!

Snapdragon 888

Akıllı telefon dünyasının en önemli mobil yonga seti serilerinden biri olan Snapdragon’un yeni amiral gemisi yolda.

Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi doğrulandı! Qualcomm, son zamanlarda oldukça sıkı çalışıyor gibi görünüyor. Daha birkaç gün önce akıllı saatler ve diğer giyilebilir akıllı teknolojiler için yeni nesil yonga setlerini yani Snapdragon W5 Gen 1 ve Snapdragon W5+ Gen 1’i tanıtan Amerikalı şirket, şimdi de bir süredir ortalarda dolaşan Snapdragon 8 Gen 2 tanıtım tarihini doğruladı.

Qualcomm

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni nesil yonga seti 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında Hawaii’de gerçekleştirilecek olan Snapdragon Summit etkinliğinde görücüye çıkacak. Tabi şu an için yeni yonga setiyle alakalı bildiklerimiz bundan ibaret. Ancak Qualcomm’un geçtiğimiz sene yaşadığı Snapdragon 8 Gen 1 faciasından sonra bu sene çok daha hassas davranacağı düşünülüyor.

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi doğrulandı!

Hatırlanacağı üzere yeni isimlendirmeye ilk geçilen model olan Snapdragon 8 Gen 1 büyük bir merasimle tanıtılmış ancak bu yonga setini kullanan akıllı telefonların piyasaya sürülmeye başlanmasıyla birlikte, bu cihazların ciddi verimlilik problemleri yaşadığı anlaşılmıştı.

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Hatta bu durum öylesine çabuk yayıldı ki, müşterilerinin bir bir MediaTek’in Dimensity 9000 yonga setine kaymaya başladığını gören Qualcomm, hemen bu durumu düzelttiği Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini piyasaya sürdü.

İşte yine aynı sıkıntıları yaşamak istemeyen Amerikalı teknoloji devi, bu defa çip üretimi konusunda TSMC’ye güveniyor. Bakalım yeni yonga seti ilk defa hangi akıllı telefonla karşımıza çıkacak?

Opel Insignia üretimi sonlandırılıyor