Snapchat suçlama altında!

Snapchat suçlama altında!

Snapchat çocukların gizlilik haklarını ihmal ediyor gerekçesi ile suçlama altına alındı. İşte tüm detaylar.

Birleşik Krallık’taki bir düzenleyici, Snapchat uygulamasını ateş altına aldı. Kurum yapay zeka sohbet robotunun çocukların mahremiyetini riske atabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi. Ülkenin gizlilik gözlemcisi olan Bilgi Komiseri Ofisi (ICO), “üretken yapay zeka sohbet robotu ‘Benim Yapay Zekam’ın oluşturduğu gizlilik risklerininin olası başarısızlık” ihtimaliyle şirkete karşı bir ön yaptırım bildirimi yayınladı. Bilgi Komiseri John Edwards, ICO’nun araştırmasından elde ettiği geçici bulguların, “Snap’in çocuklara ve diğer kullanıcılara yönelik gizlilik risklerini yeterince tanımlama ve değerlendirme konusunda endişe verici olduğuna” işaret ettiğini söyledi. ICO, Snap’in endişelerini yeterince giderememesi durumunda ChatGPT destekli chatbot’un Birleşik Krallık’ta engellenebileceğini belirtti.

Snapchat suçlama altında!

Ancak ön bildirim, ICO’nun Snap’e karşı harekete geçeceği veya şirketin veri koruma yasalarını ihlal ettiği anlamına gelmiyor. Nihai bir karar vermeden önce Snap’ten gelen gönderimleri değerlendirecekler.

Bir Snap sözcüsü Reuters’e “Yapay zekam halka açık hale getirilmeden önce sağlam bir yasal ve gizlilik inceleme sürecinden geçti” dedi. “Risk değerlendirme prosedürlerimizden memnun olmalarını sağlamak için ICO ile yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” ICO, Mayıs ayı itibarıyla Snapchat’in Birleşik Krallık’ta aylık 21 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve bunların çoğunun 13 ile 17 yaşları arasında olduğunu söylüyor.

A Murder At The End of the World’ün yayın tarihi açıklandı