Atari geri dönüyor! Çocukluk anılarınız canlanacak

Atari geri dönüyor! Çocukluk anılarınız canlanacak

Atari, şirketin bir zamanlar her yerde bulunan 2600 konsolu için fiziksel kartuşun ön siparişlerini duyurdu. İşte tüm detaylar.

1982 yılını en başarılı yılı sayan oyun konsolu Atari, 2023 yılında yeni bir kartuş daha piyasaya sürüyor. Söz konusu oyun Save Mary olarak adlandırılıyor ve aslında konsolun altın yıllarında geliştirilmeye başlanmıştı. Bir süre önce rafa kaldırılan yapım şimdi geri geliyor. Save Mary tam iki yıl boyunca geliştirme aşamasındaydı. Save Mary, ilk olarak Pac-Man ve Swordquest serisinin 2600 versiyonunun arkasındaki adam olan kıdemli Atari çalışanı Tod Frye tarafından geliştirildi.

Atari geri dönüyor! Çocukluk anılarınız canlanacak

Şimdi piyasayam sürülen bu kartuşlardan birini 60 dolara ön sipariş verirseniz, oyunun kendisine ek olarak gümüş koleksiyoncu baskı kutusu ve tam renkli bir kılavuz da elde edeceksiniz. Şu anda ön sürümde yalnızca 500 adet mevcut, yani Atari fanatikleri için çekici bir koleksiyon diyebiliriz

Oyuna gelince, Save Mary size Mary adında bir kadını kurtarma görevi veriyor. Hızla suyla dolan dik bir kanyonda mahsur kalan kadın yardımınıza ihtiyaç duyuyor. Oyunda korkunç durumdan kaçmasına yardımcı olmak için platformlar inşa etmek için bir vinç kullanıyorsunuz. Şirkete göre bu fikir muhtemelen Pac-Man’den ilham almış. Atari’nin kurucusu Nolan Bushnell, 1989’da verdiği bir röportajda oyunu övdü ve bunun “prensesi kurtarmak için yıkımdan ziyade inşaata güvendiğiniz ilk oyun” olduğunu söyledi. Şirket şu anda konsolun 2600+ adı verilen yükseltilmiş bir versiyonunu sattığı için bu oyunları oynamak için tozlu eski bir 2600’ü bulmanıza gerek yok.

A Murder At The End of the World’ün yayın tarihi açıklandı