AltspaceVR uygulaması Samsung Gear VR’a geliyor!

AltspaceVR

AltspaceVR diğer sanal gerçeklik platformlarına yayılma kapsamında ilk adımı Samsung Gear VR’a attı.

Sanal gerçeklik konusuna kendine özgü çalışmaları ile devam eden Altspace artık daha mobil ve daha tanıdık bir platforma geliyor. Samsung Gear VR isimli sanal gerçeklik gözlüğüne AltspaceVR uygulaması geliyor. Böylelikle artık sanal gerçeklik konusunda uluslararası ve markalar arası bir standart belirleme konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

AltspaceVR nedir?

Altspace isimli sanal gerçeklik teknolojileri geliştiren firmanın yazılımından bahsediyoruz. Artık Oculus Store üzerinden direkt olarak Samsung Gear VR kullanıcıları bu yazılıma sahip olacak. Çapraz platform desteği, sanal gerçeklik alanında pek alışık olduğumuz bir şey değil. Oculus Rift ve HTC Vive ile uyumlu olan yazılım, portföyüne böylelikle Samsung tarafını da eklemiş oldu. Samsung Gear VR ile uyumlu olan telefonlar Note 5, S6 Edge+, S6 ve S6 Edge cihazlardan yazılımı kullanmak mümkün olacak.

AltspaceVR bir oyun gibi görülse de aslında bir gerçek hayat simülasyonu diyebiliriz. Çünkü yazılım içerisinden yeni arkadaş edinmek veya mevcut arkadaşlarınızla bir araya gelmek mümkün oluyor. Bu deneyim sanal gerçeklik gözlükleri haricinde Mac veya PC’den iki boyutlu olarak da yaşanabiliyor. Bu ilginç simülasyon, VR gözlükleri ile birlikte önümüzdeki günlerde daha sık gündeme gelecek.

AltspaceVR

Android bu sefer IMEI virüsü ile karşı karşıya!