Snapchat’e sesli komut özelliği geldi, aramalar kolaylaştı

snapchat günlük

SnapChat için işe yarar bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme sayesinde artık filtreler sesli komutlarla bulunup kullanılabilecek.

SnapChat, geçtiğimiz gün Snap Partner Summit etkinliğinde uygulamanın yeni bir özelliğini tanıttı: Voice Scan. Bu sesli komut özelliği sayesinde, Snapchat’te yer alan filtrelere ulaşmak ve kullanmak daha kolay olacak. Tam çekim yapacağınız esnada örneğin, “Make my hair Pink” diyeceksiniz ve saçlarınız pembe olacak. Tabii şimdilik yabancı dilde destek var, ama yakında Türkçe dil desteğinin gelmesi de muhtemel.

Snapchat, bu sesli komut asistan sistemi için SoundHound ile iş birliği yaptı. SoundHound, daha önce benzer konularda Mercedes-Benz ve Pandora gibi şirketlerle de iş birlikleri gerçekleştirmişti.

Snapchat'e sesli komut özelliği geldi, aramalar kolaylaştı

Dünyanın en popüler uygulamalarından bir tanesi

Snapchat, bir multimedya mesajlaşma uygulaması. Android ve iOS platformlarında kullanılabilir durumda olan uygulama, 32 farklı dilde hizmet veriyor.

Geçtiğimiz mart ayı itibarıyla yayınlanan veriler, uygulamanın günlük 229 milyon aktif kullanıcı tarafından tercih edildiğini ortaya koydu.

Uygulama, gençler arasında, özellikle de 16 yaş altı kullanıcılar arasında büyük popülariteye sahip ve bu da ebevenyleri endişelendirebiliyor. Öte yandan, son yıllarda pek çok kişinin de Snapchat üzerinden sosyal medya ünlüsü haline geldiği de bir gerçek.

Oppo Enco W31 kablosuz kulaklık incelemesi

30.000 TL’lik telefonu inceledik! Huawei Mate Xs inceleme!

Dünyanın en pahalı telefonu olan Huawei Mate Xs inceleme konuğumuz oldu. Bakalım 30.000 TL’lik telefon neler sunuyor?

Katlanabilir ekrana sahip telefonlar, son yıllarda üzerine fazlasıyla kafa yorulan teknolojiler arasında yer alıyor. Bir düşünsenize, telefonunuzun ekranı, kağıt gibi katlanabiliyor. Bu sayede ekranı ister katlıyken, isterseniz de büyük hale getirerek kullanma imkânınız oluyor.
5-10 sene öncesine gitsek, çoğumuzun “Sadece bilim kurgu filmlerinde olur” diyeceği bir teknoloji daha hayatımıza dahil oldu. “Peki bu teknoloji, an itibarıyla hayatımızı ne anlamda kolaylaştırıyor?” diye soracak olursanız, uzun uzun detaylar sunabilmek zor açıkçası. En azından şimdilik.