Skype Meet Now nedir? Nasıl kullanılır?

Skype Meet Now

Microsoft, toplantılar için geliştirdiği Skype Meet Now servisini duyurdu. Güvenlik sorunları yaşayan Zoom’un tahtı bu uygulama ile iyice sallanacak.

COVID-19 salgını sonrası iş alanındaki toplantıların büyük bir bölümü dijital ortama taşınmıştı. Bu süreçte Zoom Cloud Meeting uygulamasının yıldızı parlamıştı. Ancak veri ihlali yapan ve güvenlik sorunları yaşayan Zoom’a alternatif olmadığı için insanlar mecbur bunu kullanıyordu. Bugün Microsoft cephesinden Zoom‘u tahtından indirecek Skype Meet Now servisi geldi. Peki, Microsoft’un yeni servisi kullanıcılara ne gibi özellikler sunuyor?

Skype Meet Now nedir? Nasıl kullanılır?

Microsoft’un yeni servisi sayesinde üye olmadan direkt olarak bağlantı oluşturarak toplantılar başlatabiliyorsunuz. Buradan tek tıklama ile konferans bağlantısı oluşturduktan sonra bu bağlantıyı görüşme yapacağınız kişilere göndermeniz yeterli oluyor. Kişiler gönderdiğiniz bağlantı sayesinde konferansa dahil olabiliyor.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı (Güncel)

Uygulamada aramaları izlemek için kaydetme opsiyonu da bulunuyor. Skype uygulaması üzerinden yaptığınız konferans görüşmelerini kaydedebilir ve bunları 30 gün boyunca saklayabilirsiniz. Arka plan bulanıklaştırma özelliğine de sahip olan bu servis sayesinde, web  kameranızın modeline bakılmaksızın ile tek tıklamayla arka planı bulanıklaştırabilirsiniz. Bu sayede acil toplantılar için arka plandaki dağınıklığı toplama sorunsalı da ortadan kalkıyor.

Zoom uygulaması yasaklandı! Peki neden?

Ekran paylaşma özelliği sayesinde sunumları, çalışma materyallerini veya tasarımları konferans aramanızda kolayca konferans katılımcıları ile paylaşabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu servisin üyelik gerektirmeden de çalışması oldukça hızlı ve pratik bir çözümün ortaya çıkmasını sağlıyor.

Skype Meet Now

Bu servisi dilerseniz Skype uygulamasını indirerek dilerseniz de web tarayıcınız üzerinde hiçbir indirme işlemi gerçekleştirmeden kullanabilirsiniz. Şimdilik sadece Microsoft Edge veya Google Chrome tarayıcılarının desteklediğini belirtelim.

Aktarılan bilgilere göre; daha yeni kullanıma sunulmasına rağmen oldukça akıcı ve kaliteli bir görüntülü görüşme deneyimi sunan Microsoft’un yeni servisinin, çok yakında Zoom’u tahtından indireceğini düşünüyoruz.

Zoom nedir? Nasıl kullanılır? Güvenli mi?

Güvenlik konusunda arkanızda Microsoft‘un olduğunu ve görüşmelerinizin şifrelendiğini bilmeniz konferanslarınızı gönül rahatlığı ile gerçekleştirmenizi sağlayacak. Bakalım son dönemdeki konferans çözümlerine Apple cephesinden de bir cevap gelecek mi?