Şişirilebilir scooter alır mıydınız?

Şişirilebilir e-scooter

Japonlar, şehir içi ulaşımda devrim yaratabilecek bir fikir ve konseptle ortaya çıktılar: Herkesin sırt çantasına sığabilecek kadar kompakt ve hafif bir e-scooter. Peki bu yeni konspet nasıl çalışıyor ve hayata geçebilecek mi? İşte detaylar.

e-scooter’lar hem ekonomik hem de pratik kullanıma sahip olduğu için dünyada büyük ilgi görüyorlar. Japon mühendisler şimdi şehir içinde kullanımı pratik haline getirebilecek şişirilebilir scooter konsepti geliştirdi.

Şişirilebilir scooter Türkiye’de tutar mı?

Havası söndürüldüğünde bir sırt çantasına sığabilecek kadar küçülen yeni e-scooter konsepti, şişirilebilir deniz botlarından ilham alınarak tasarlanmış.

Tokyo üniversitesinden mühendislerin geliştirdiği şişirilebilir araç yanında gelen elektrikli hava pompası sayesinde sadece 1 dakika içinde kullanıma hazır hale geliyor.

Şişirilebilir e-scooter

Ancak otoyollarda bu tür bir aracı kullanmanın riskleri konusunda hala endişeler bulunuyor. Aracın ani hava kaçırması sonucunda otoyolda yaşanabilecek kazaların ölümle sonuçlanması riski bulunuyor. Dolayısıyla aracın kullanıma girmeden önce, güvenlik konusundaki endişeleri gidermesi gerekecek.

Telegram kripto paradan vazgeçti

Araç iki tekerlek, bir motor, bir pil ve aracın tekerleklerini kontrol eden hızlanma/yavaşlama/fren kumandasından oluşuyor. Söndürüldüğünde tüm bu parçalar kompakt bir şekilde katlanıp 5.5 kg’lık bir sırt çantasına dönüşüyor. Bir diğer deyişle, scooter’ınızı sırtınızda taşımanız mümkün oluyor.

Buna benzer pratik ve ekonomik araçların geliştirilmesi halinde, e-scooter kiralayan şirketlerin yaygınlaşması ve araç filolarını çok genişletmeleri bekleniyor.

Peki sizce, “tok kapı sesine” sahip olmayan bu tür araçlar, Türkiye’de ilgi görür mü? Ya da, alışveriş sırasında söndürüp şişirmeye üşendiği için aracını market otoparkına bırakan kullanıcıların, döndüğünde araçlarını “jiletlenmiş” olarak bulma riski var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.