Siri’nin Apple Intelligence tarafından desteklenen en iyi özellikleri bu sene kullanıma sunulmayacak. Sanal asistan gelecek sene bahar ayında iOS 18.4 güncellemesiyle birlikte daha akıllı hale gelecek. İşte detaylar…
Siri’den bir uygulamayı açmayı, sesi kısmayı, karanlık modu etkinleştirmesini ve benzerlerini isteyebilirsiniz. Ancak bunlar çok basit. Sanal asistan şu anki haliyle karmaşık sorguları birbirine bağlayıp birden fazla eylemi gerçekleştiremeyecek kadar yeteneksiz. iOS 18 ve Apple Intelligence’la birlikte Siri de baştan aşağı değişecek. Nihayet sanal asistan çok adımlı görevleri yerine getirebilecek. Siri ayrıca kullanıcının neler yapmak istediğini anlayacak ve buna göre sorguları yani kullanıcının verdiği görevleri daha kolay şekilde gerçekleştirecek.
Tüm gelişmeler gayet güzel görünse de Bloomberg’ten Mark Gurman’a göre Siri’nin yapay zeka özelliklerinin neredeyse hepsi iOS 18 çıktığında hazır olmayacak. Mark Gurman, Siri özelliklerinin muhtemelen ocak ayında beta testine gireceğini ve iOS 18.4 güncellemesiyle ilkbaharda kullanıma sunulacağını belirtti. Gurman, Apple’ın şu anda iOS 18.4 güncellemesi üzerinde de çalıştığını ifade etti. Özetle daha akıllı ve iyi bir Siri’yi ancak 2025’te görebileceğiz.
Apple Intelligence‘taki yapay zeka özellikleri A17 Pro, M1, M2, M3 ve M4 yongaları tarafından destekleniyor. Analist Ming-Chi Kuo ve birkaç kaynak daha bu durumun yongadan değil, RAM’den kaynaklandığını ileri sürmüştü. Ancak işin gerçeği sadece RAM’le sınırlı değilmiş. Bir teknoloji sitesi olan Daring Fireball’dan John Gruber, Apple’dan yapay zeka başkanı John Giannandrea, pazarlama şefi Greg Joswiak ve yazılım mühendisliği şefi Craig Federighi’le söyleşi gerçekleştirdi.
Gruber, Apple Intelligence’ın neden iPhone 15 Pro’larda çalıştığını ve eski iPhone’larda olmadığını sordu. Giannandrea bunun sebebinin Neural Engine’la ilgili olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Cihazlardaki bant genişliği boyutu Neural Engine’la alakalı. Bu durum hızlı ve güçlü kombinasyon sağlıyor. Teorik olarak LLM’yi çok eski bir cihazda da çalıştırabilirsiniz, ancak o kadar yavaş olur ki kullanışlı olmaz.”