iPhone İçin iOS 17.6 Güncellemesi Yayınlandı

iphone 17 pro max

iOS 17.6 ve iPadOS 17.6 güncellemeleriyle birlikte iPhone ve iPad’de neler değişiyor? Yeni yazılım paketlerinin içeriklerinde neler var? İşte detaylar…

Apple’ın asıl gündeminde iOS 18 ve Apple Intelligence yer alıyor. Fakat Cupertino’lu şirket eski işletim sistemlerini güncellemeye ve yeni işletim sistemleri için altyapı hazırlığına devam ediyor. iOS ve iPadOS 17.6 güncellemeleri, 17.5 sürümünden iki ay sonra geldi. iOS 17.6 ve iPadOS 17.6’yı cihazların Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme kısmından indirebilir. iTunes üzerinden de güncelleme yapılabilir. Apple ayrıca iOS 15.8.3 ve iOS 16.7.9 güncellemelerini de yayınlandı.

Sürüm notlarına bakarsak iOS 17.6 ve diğer yeni güncellemeler önemli hata düzeltmelerini ve güvenlik iyileştirmelerini içeriyor. Ancak teknoloji devi hangi problemlerin ortadan kalktığını ya da güvenlik tarafında nelerin yapıldığı hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. 17.6’nın beta test sürecinde de kayda değer herhangi bir özellik bulunmamıştı. Daha önce belirttiğimiz gibi Apple bu güncellemelerle iOS 18, iPadOS 18 yeni işletim sistemleri için altyapıda ön hazırlık da yapıyor.

ios 17.6

iOS 18’in en dikkat çekici yanı hiç şüphesiz yapay zeka özellikleri olacak. Yeni işletim sistemi ve Apple Intelligence’la birlikte Siri de baştan aşağı değişecek. Nihayet sanal asistan çok adımlı görevleri yerine getirebilecek. Siri ayrıca kullanıcının neler yapmak istediğini anlayacak ve buna göre sorguları yani kullanıcının verdiği görevleri daha kolay şekilde gerçekleştirecek. Tüm gelişmeler gayet güzel görünse de Bloomberg’ten Mark Gurman’a göre Siri’nin yapay zeka özelliklerinin neredeyse hepsi iOS 18 çıktığında hazır olmayacak. Mark Gurman, Siri özelliklerinin muhtemelen ocak ayında beta testine gireceğini ve iOS 18.4 güncellemesiyle ilkbaharda kullanıma sunulacağını belirtti. Gurman, Apple’ın şu anda iOS 18.4 güncellemesi üzerinde de çalıştığını ifade etti. Özetle daha akıllı ve iyi bir Siri’yi ancak 2025’te görebileceğiz.

Samsung Galaxy S25 Ultra’nın Bazı Özellikleri Gün Işığına Çıktı