Şimdiden 5G destekli akıllı telefon almak mantıklı mı?

Milli 5G

Malum şu aralar 5G destekli akıllı telefon modellerinin sayısında önemli bir atış söz konusu. Peki bu modelleri almak mantıklı mı? İşte yanıtı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru 5G hakkında pek çok yorum yapılmıştı. Eğer herşey planlandığı gibi gitseydi 2020 sonlarına doğru pek çok ülke 5G’yi aktif bir şekilde kullanmaya başlayacaktı. Kesin olmamakla birlikte bu ülkeler arasında Türkiye de olabilirdi.

Lakin yaşanan koronavirüs salgını tüm dengeleri alt üst etti. Bunun yanı sıra Amerika’nın Çin ve Huawei üzerine kurduğu baskı da 5G tarafında yaşanan gelişmelerin önünü kesti.

Pek çok ülke 5G tarafında Huawei ile anlaşmış olmasına rağmen ABD’nin baskıları sonrası bu anlaşmaları fesih ettiler.

Peki bunca karmaşaya rağmen şu aralar 5G’li bir telefon almak ne kadar mantıklı? Şimdi bu soruyu masaya yatıracağız.

5G destekli akıllı telefon almak makul bir çözüm mü?

Malum artık ülkemizde de 5G destekli modeller satılmaya başlandı. Fakat bu modellerin fiyatı normal bir LTE cihazına göre biraz daha pahalı. Çünkü 5G’yi destekliyor.

5g akıllı telefon

Peki Türkiye’de 5G altyapısına sahip bir operatör var mı? Tabi ki yok. Hatta daha bu teknolojiye geçişin ne zaman başlayacağı bile belli değil. Belki bir, belki de 2 – 3 yıl sonra.

Dolayısıyla şimdiden kalkıp da 5G destekli bir model için ekstradan para ödemek çok da mantıklı görünmüyor. Elbette ben aldığım telefonu 5 – 6 yıl kullanıyorum diyorsanız o zaman iş değişir.

Watch GT2 Pro satışa sunuldu