Samsung’da Akıllı Ampul Yaptı

ampulön

Teknoloji firmaları günlük hayatın ihtiyacı olan ürünlere el atmaya devam ediyor. Akıllı telefon, akıllı televizyon, akıllı saat derken Samsung’da son furyaya ayak uydurdu ve akıllı ampul üretti.  

Akıllı televizyonlarla, interneti salonlara getiren ve klasik yayıncılık anlayışını bitiren firmalar sonra da saatlere gözünü dikti. Akıllı saat ile, kısa sürede şarjı biten ama kalp atışlarını ölçen yeni ürünleri hayatımıza soktu. Şimdi de hedef ampuller.

ampul

Samsung geçtiğimiz aylarda akıllı ampul ve ev ürünleri üreteceğini söylemişti. Firmanın akıllı ampulü bugün görücüye çıktı. Smart Bulb adlı ürün uzun ömrüyle dikkat çekiyor. Akıllı ampulü bir kez aldığınız zaman 15.000 bin saat aralıksız kullanabileceksiniz. Bu süre yaklaşık olarak 10 yıla denk geliyor. LED teknolojisini kullanan ampulün en ilginç özelliğiyse Bluetooth desteği olması. Özel mobil yazılımı sayesinde ampulü telefonunuzdan kontrol edebileceksiniz. Akıllı telefonunuzla ampulün, yandığı saatleri ve parlaklığını kontrol etmeniz mümkün olacak. En azından uyurken, ışığı kapatmak için yerinizden kalkmayacaksınız.

Sony, Android Wear’dan Vazgeçti!