Neo Geo Mini geliyor!

Neo Geo Mini

Bir döneme damgasını vurmuş olan Neo Geo tekrardan evlerimize konuk olmaya hazırlanıyor. SNK, Neo Geo Mini ismini verdiği yeni ev konsolunu tanıttı. İşte detaylar.

Neo Geo Mini evimizi atari salonuna çevirecek

90’lı yıllarda atari salonlarından çıkmayanlar için Neo Geo’nun yeri bir ayrıdı. SNK tarafından geliştirilen Neo Geo, 1990 – 2004 yılları arasında üretilmişti. İlk olarak Neo Geo MVS adıyla, jetonlu oyun makinesi olarak çıkışını yapan cihaz, sonradan ev konsolu muadili Neo Geo AES olarak karşımıza çıkmıştı.

Şimdiyse uzun bir aradan sonra Neo Geo efsanesi, mini versiyonuyla tekrardan evlerimize konuk olmaya hazırlanıyor. Neo Geo Mini ismiyle duyurulan yeni konsol, Neo Geo MVS’ten yola çıkarak hazırlanmış.

Neo Geo Mini 162 mm yüksekliğinde ve 135 mm’lik bir ene sahip. Üzerinde 3.5 inçlik led ekranla gelen konsolun TV için HDMI girişi de mevcut. Görünüm itibariyle jetonlu oyun makinelerini andıran konsol içerisinde 40 adet oyunla birlikte gelecek.

SNK henüz mini oyun konsolunun fiyatını açıklamış değil. Fakat konsolun Japonya haricinde Avrupa ülkelerinde de satışa sunulacağını belirtelim.

Neo Geo Mini

Özellikle son birkaç yıldır, eski konsolların yenilenmiş mini versiyonları oldukça ilgi görüyor. Keza Nintendo’nun satışa sunduğu NES ve SNES bunu net bir şekilde kanıtlamıştı. Muhtemelen Neo Geo Mini’ye de talep hayli fazla olacaktır. Tabi ki bu talep, SNK’nın belirleyeceği satış fiyatına göre de değişebilir.

Steam oyunları mobilden de oynanabilecek