Sıfır otomobil fiyatları tekrardan yükselebilir

Cenevre Otomobil Fuarı

Son dönemde yaşanan parça sıkıntıları otomobil fiyatlarının tekrardan yükselme riskini doğurdu. Peki sıfır otomobil fiyatları yükselecek mi? İşte bu sorunun yanıtı.

2020 yılı pek çok sektör açısından gerçekten çok zor geçti. Özellikle de küresel firmalar hem üretimde, hem de lojistikte pek çok engelle karşı karşıya kaldılar. Pandeminin hafiflemesiyle birlikte üretim ve lojistik alanındaki sıkıntılar bir şekilde aşıldı. Fakat bu sefer de farklı bir kriz patlak verdi.

Gündemi az çok takip ediyorsanız kısa süre önce Süveyş Kanalı’nın tıkandığından da haberdarsınızdır. Bu kanal Asya’nın Avrupa’ya açılan ticaret kapısı gibiydi. Bu kapı şimdilik kapalı olduğundan ötürü bazı sektörlerde parça sıkıntısı baş gösterdi. Parça sıkıntısının en yoğun hissedildiği sektörlerden birisi de otomobil pazarı oldu.

Sıfır otomobil fiyatları tekrardan yükselebilir

Zaten otomobil sektöründe mevcut olan bir çip sıkıntısı vardı. Bir de bunun üzerine diğer paralarda da stok sıkıntısı ortaya çıkınca pek çok firma üretim bandını durdurmak zorunda kaldı. Bu sıkıntıların uzun vadede otomobil fiyatlarında artışa neden olacağı ve sıfır otomobillerin normalden daha pahalıya satılacağı görüşü şu an ağır basıyor.

Hali hazırda zaten ülkemizde sıfır otomobil stoku bulmak çok zor. Çünkü tüm araçlar Türkiye’ye gelir gelmez hatta daha gelmeden satılıyor. Hal böyle olunca, internette az kullanılmış ikinci el araçlar sıfır fiyatının da üstünde rakamlara satılıyor.

Sıfır Volkswagen Polo fiyat listesi için tıklayın