Sıfır otomobil fiyatları düşüyor!

sıfır otomobil

2020 boyunca sürekli artan otomobil fiyatları nihayet normale döndü. Artık sıfır otomobil fiyatları düşüyor diyebiliriz. İşte detaylar.

2020 pek çok açıdan zorlu bir yıl oldu. Pandemi sürecinde pek çok sektörde üretim durma noktasına gelince arz – talep dengesi bozuldu. Bu dengenin bozulması pek çok sektördeki ürün fiyatlarında ani artışlara da zemin hazırladı.

Genele baktığımızda fiyatı en çok artan ürün ise otomobil oldu. Özellikle ülkemizde sıfır otomobil fiyatların önlenemez bir artış yaşandı. Bu artış ister istemez ikinci el otomobil fiyatlarına da yansıdı.

Kasım ayında durgunlaşan otomobil fiyatları Aralık ayında ise ani bir düşüş yaşadı. Hem sıfır, hem de ikinci el otomobiller Aralık ayında değer kaybına uğradı.

Sıfır otomobil fiyatları düşüyor! Acele etmeyin

Özellikle ikinci el otomobil pazarındaki fiyatlar Eylül ayının da gerisine düşmüş durumda. Sıfır otomobil fiyatlarında da gözle görülür bir düşüş söz konusu. Genel kanı bu düşüşün önümüzdeki aylarda da devam edeceği yönünde.

Malum şu aralar döviz kurlarında gözle görülür bir düşüş söz konusu. Bu düşüş trendinin bir süre daha devam etmesi ön görülüyor.

Bu sebepten ötürü de otomobil almayı düşünenleri bir süre daha beklemeleri daha avantajlı olabilir. Elbette burası Türkiye. Neyin ne olacağı çok da kesin değil. O yüzden bunu bir yatırım tavsiyesi olarak algılamamanızı tavsiye ederiz. Son karar sizin.

App Store satışları için sevindiren hamle