SGK’yı Mobil Çağa Taşıyacak Tablet Projesi

SGK TOREN TOPLU

SGK’nın saha denetim ekiplerinin 2.000 adet Casper Via tabletle dijitalleşmesine 3G Süper İnternet desteği sunan Vodafone, SGK çalışanlarının her an her yerden dünyanın en gelişmiş 3G internet ağıyla buluşmasını sağlayacak.

Vodafone, kamuda verimlilik artışı sağlayacak önemli bir m-Devlet (mobil devlet) projesini Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ işbirliğiyle Sosyal Güvenlik Kurumu için hayata geçirdi. SGK’da verimlilik artışı sağlayacak projede, Vodafone’un 3G Süper İnternet teknolojisi her an her yerden bağlantılı çalışarak, kurumun iş süreçlerini hızlandıracak.

SGK Tablet

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından ihalesi düzenlenen ve Avrupa Birliği’nden finansman desteği alan proje kapsamında düzenlenen törenle, 2.000 adet Casper Via tablet, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişleri ile 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Denetmenlerine teslim edildi. Tabletler sayesinde kurum personeline iş uygulamaları, anlık bilgi ve raporlar güvenli ve kesintisiz olarak ulaştırılacak. Kurumun operasyonel verimliliğini artırmayı hedefleyen projede kaynak kullanımında şeffaflaşma ve maliyetlerin öngörülebilir hale gelmesi mümkün olacak. Çalışanlar için hızlı karar alma ve hızlı eyleme geçmeyi kolaylaştırarak işbirliği ve bilgi paylaşımı desteği sunan tablet vizyonu, ekip çalışmasına da katkı sağlayacak.

Kayıtdışının önüne geçilmesi hedefleniyor

Her an her yerden tabletler aracılığıyla iş süreçlerine erişimi kolaylaştıracak mobil proje sayesinde anında yapılan denetlemelerle toplam istihdamın %40’ını oluşturan kayıtdışı işçi çalıştırmanın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kamusal hizmetlerde dijital dönüşümü artırmak için çalışan Vodafone Türkiye, proje kapsamında 2.000 adet 3G mobil internet hattını, SGK’nın kullanımına sunacak. Dijital Dönüşüm Hareketi ile altyapı yatırımlarına hız veren Vodafone, dünyanın en ileri 3G teknolojisi olan çift taşıyıcılı HSPA+ ile hayata geçirdiği 3G Süper İnternet ile Casper Via tabletlerin her an her yerden kesintisiz şekilde kamu çalışanlarına mobil internet hizmeti vermesini sağlayacak.

Uçmak İçin Parmaklarınız Yeter