Daha Geniş, Parlak Lens ve Dahili Vizör: Sony Cyber-shot RX100 III

DSC RX100M3 Lifestyle wMen ExpOct2015 4 1200

Sony’nin Cyber-shot  ailesine yeni eklenen üyesi RX100 III, küçük boyutuna sığdırdığı büyük özellikleri ile profesyonel çekim kalitesini kompakt bir makinede sunuyor.

Hafiflik ve güzel bir görünüm sağlamak için dayanıklı, taşıması kolay, alüminyumdan yapılan Cyber-shot  RX100 III, öncüllerinin büyük beğeni toplayan şöhretinden güç alıyor. Daha da geliştirilen lens ve hızlı görüntü işlemci, tümü gerçekten de cebe sığacak boyutlarda olan şık bir sabit lensli fotoğraf makinesinde yer alan ZEISS T  kaplamalı gizlenebilir OLED Tru-Finder vizör, geliştirilmiş video özellikleri ve 180 derece eğilebilir LCD ile tamamlanıyor.

Daha fazla yaratıcılık için esneklik

Hiç olmadığı kadar parlak ve geniş olan ZEISS Vario-Sonnar T  24-70mm F1.8-2.8 lens, uçsuz bucaksız manzaralardan anlamlı portrelere kadar her şeyi yakalıyor. Telefoto ucundaki büyük F2.8 maksimum diyafram açıklığı sayesinde, nesneler arka plandaki pürüzsüz ve mükemmel netlikte görünüyorlar. Lensin etkileyici ışık toplama gücü, hızlı hareket eden  konuları dondurmak için daha yüksek deklanşör hızlarına da imkân veriyor. Dahili 3 kademe  (1/8) Yoğunluk filtresi bol güneşli dış mekan veya özellikle bulanıklaştırılan hareketli su çekimlerinde yaratıcılığınızda daha esnek olmanızı sağlamakta.

DSC_RX100M3_Lifestyle_wMen_ExpOct2015_4-1200

Cyber-shot  RX100 III’e yapılan bir diğer ekleme ise, kullanıcıların heyecanla beklediği, fotoğraf makinesini gözünüze tuttuğunuzda parlak, detaylı izleme sunan yüksek kontrastlı gizlenebilir OLED Tru-Finder  vizör. Vizörün optik yüzeyleri arasında, yansımayı önemli ölçüde azaltan ve köşeden köşeye olağanüstü netlik sunan bir ZEISS   T  kaplama da bulunuyor. Aynı zamanda, vizör ile monitör arasında otomatik geçiş imkânı veren kullanışlı bir göz sensörü de bulunuyor.

Exmor R CMOS görüntü sensörü ile net görüntüler

Detaylarla dolu fotoğraflardan canlı Full HD videolara kadar, her şey yeni fotoğraf makinesinin 20,1 efektif megapiksellik 1.0 tip arka aydınlatmalı Exmor R CMOS görüntü sensörü sayesinde son derece net görünüyor. Diğer kompakt fotoğraf makinelerindekinden çok daha büyük olan sensör, harika arka plan defocus efektlerine sahip fotoğrafların yanında videolarda da kilit bir rol oynuyor.

Düşük ışıklı ortamlarda mükemmel hassasiyet ve düşük gürültü sunan sensör, Sony’nin en son nesil BIONZ X işleme motoru ile tamamlanıyor. Önceki modelden üç kat daha hızlı olan sensör, ince detaylı dokuların yeniden üretimi için detay üretme teknolojisine, küçük diyafram açıklıklarında gelişmiş kalite için dağılma azaltma teknolojisi ve loş iç mekanlarda ve gece çekimlerinde netliği koruyan alana özel gürültü giderme özelliğine sahip.

RX100III_front_hand-1200

XAVC S formatından HD video kaydı

BIONZ X işlemcinin hızı da heyecan verici yeni video özelliklerine imkân veriyor. Cyber-shot  için bir ilk olarak, RX100 III daha etkin olan XAVC S formatını destekliyor. Profesyonel XAVC standardına dayanan format, en yoğun, son derece hareketli sahnelerde dahi bozulma ve gürültüyü en alt düzeyde tutarak, 50 Mbps’ye varan hızlarda nefes kesici Full HD video görüntüleri kaydediyor. Bir golf vuruşunu, korttaki servisi veya balerinin atlayışını en ince detaylarına kadar kaydetmek isteyenler, HD görüntüler artık Sony’nin PlayMemories Home gibi bir uygulama üzerinden kusursuz yavaş çekim yeniden oynatımlar için XAVC S modunda saniyede 100 kare olarak kaydedebiliyor.

Fotoğraf makinesindeki sarsılmanın etkilerini en aza indiren Akıllı Aktif Mod sayesinde, elde çekilen video görüntülerini izlemek daha da büyük bir keyif haline geliyor. Kadraj analiz teknolojisi ve 5 eksenli sabitleme ilk defa RX100 serisinde bir araya getirilerek yürürken yaptığınız elde çekimlerde dahi daha sarsıntısız videoları güvence altına alıyor.

RX100III_Right-1200

Fotoğraflar 4K televizyonlarda görüntülenebiliyor

Yeni eklenen 4K fotoğraf çıkışı ise fotoğrafların 4K televizyonlarda görüntülenmesine imkân veriyor. Yüksek çözünürlüklü görüntüler HDMI veya Wi-Fi üzerinden aktarılabilirken Triluminos Colour desteği ise uyumlu BRAVIA TV modelleri üzerinde zengin ton ve dokuları güvence altına alıyor.

2014 Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunulan RX100 III 2499 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile fotoğrafseverlerin beğenisine sunuluyor.

Güncelleme Avrupa’daki Galaxy S5′lere Yaradı