Şarj aleti ve kulaklık tüm telefonlardan kaldırılabilir!

sarj yontemleri

Apple geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikte önemli bir dinamitin fitilini de ateşledi. Artık şarj aleti ve kulaklık tüm telefonlardan kaldırılabilir.

Apple geçtiğimiz gün gerçekleşen iPhone 12 etkinliğinde hayli radikal bir adıma imza attı. Cupertino merkezli şirket, artık satışa sunacağı iPhone modellerinden şarj aleti ve kulaklık çıkmayacağını açıkladı. Bu durum Apple’ın çevreci tutumuna bağlandı.

Açık konuşmak gerekirse, Apple aldığı bu karar muhtemelen iPhone müşterilerini çok fazla rahatsız etmeyecektir. Çünkü yeni bir iPhone alacak olanların çok büyük bir bölümünü eski iPhone kullanıcıları oluşturuyor. Böyle bir durumda zaten şarj ve kulaklık sıkıntısı da yaşanmayacaktır.

Fakat ya aynı şeyi Android üreticileri de uygulamaya koyarlarsa? Malum artık günümüzde satışa sunulan akıllı telefonların büyük bir bölümünde type-c bağlantı arayüzü kullanılıyor.

Dolayısıyla Android tarafında farklı bir markaya geçseniz de şarj kablosu tarafında bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

iPhone 12 şarj kablosu

Android modellerinin kutusundan da şarj kablosu ve kulaklık çıkartılabilir

Hali hazırda uygun fiyata satılan modellerin büyük bir çoğunluğunun kutusundan zaten kulaklık çıkmıyor. Önümüzdeki dönemde Android tarafındaki bazı üreticilerden de Apple’ın adımına benzer adımlar gelmesi bekleniyor.

Malum, 2016’da Apple 3.5mm’lik kulaklık jakını telefondan kaldırdığında da tepkiyle karşılanmıştı. Sonrasın da gördük ki Android tarafındaki pek çok üretici de benzer bir yol izlemeye başladılar. Dolayısıyla aynı durumun şarj aleti ve kulaklık sürecinde de yaşanması bizleri şaşırtmayacaktır.

5G yüzünden akıllı telefon fiyatları artacak