5G yüzünden akıllı telefon fiyatları artacak

Milli 5G

Önümüzdeki yıl dünyanın büyük bir bölümünde kullanılmaya başlayacak olan 5G teknolojisi yüzünden akıllı telefon fiyatları da artacak. İşte konunun detayları.

Teknoloji tarafında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Eğer Çin’de patlak veren koronavirüs salgını kısa süre içerisinde bir pandemiye dönüşmeseydi hali hazırda pek çok dünya devi 5G’yi sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayacaktı.

Elbette 5G teknolojisinin yaygınlaşmasının önündeki tek engel koronavirüs salgını olmadı. Bu konuda ABD hükümetinin hakkını da teslim etmek gerekiyor. Trump hükümeti, Çin’in 5G tarafındaki ilerlemelerini durdurmak adına pek çok adım attı. Bu adımlar sonunda da Huawei’nin alt yapısını kullanma kararı alan ülkeler birer birer sözleşmelerini fesih etti.

Pazardaki diğer isimler hali hazırda Huawei kadar gelişmiş bir 5G alt yapısına sahip olmadıklarından ötürü de bu teknolojinin hayatımıza girmesi biraz gecikti.

5G akıllı telefon fiyatları üzerinde etkili olacak

Elbette bu durumun ne derece olumsuz olduğu da tartışılabilir. Çünkü 5G teknolojisinin akıllı telefon fiyatlarını arttıracağı su götürmez bir gerçek. Hali hazırda en ucuz 5G destekli telefonlar 250 dolar civarında fiyatlardan satılmakta. Bu da bahse konu modellerin ülkemizde 35004000 TL bandında fiyatlardan satışa sunulacağı anlamına geliyor.

Açıkçası en ucuz akıllı telefon modelinin bile 35004000 TL olduğu bir gelecekte yaşamak, teknoloji ile insanların arasına önemli mesafeler girmesine neden olabilir.

Dolayısıyla 5G’nin gecikmesinin bazı olumlu yanları olduğunu da inkar edemeyiz.

AMD Ryzen 5000 fiyatı belli oldu