Samsung’un Son Çeyrek Raporu!

samsung logo1

Teknoloji pazarının tartışmasız rekabet içindeki en büyük iki firmasından biri olan Samsung’un beklenen çeyrek gelir raporları açıklandı. Samsung 2013 yılının son çeyreğine ait raporunu yatırımcılarıyla paylaştı.

samsung-logo1

Galaxy S4’un beklenen satış oranlarına sahip olamaması ve Güney Kore para biriminin güçlenmesi şüphesiz Samsung için büyük bir eksi olmuştu. Bu durumların yaşanmasından dolayı mobil pazarda düşük bir kar elde eden Samsung’un 2013 yılının son çeyreğinde elde ettiği kar 7.7 milyar dolar olarak belirlendi.

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee tarafından firma iflas etmekten kurtulmuştu. Bunun üzerinden 20 yıl geçti ve Lee bu münasebetle çalışanlara 745 milyon dolar ikramiye dağıtıldığını açıkladı. Bununla beraber Güney Kore para biriminin güçlenmesinin şirkete 650 milyon dolara mal olduğu açıklandı.

2013 yılında rekorlar kırarak büyük karlar elde eden şirketin mobil bölümü 5.08 milyar dolar faaliyet karı elde edebilmiş. Bu da şirketin 2013 yılı 3. çeyrek oranına göre yüzde 18 bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor. Buna en büyük darbenin ise Apple tarafından satılan 40 ile 50 milyon arasındaki iPhone satışları gösteriliyor.

Mobil bölüm için ekran üreten Samsung Display’de bu düşüşten nasibini alanlar arasında. 100 milyon dolar faaliyet karı elde edebilen Samsung Display yüzde 90 bir gerileme yaşamış oldu. Samsung, borsada da değer kaybetmiş durumda. Düşen hisse senetleri değerleri yüzünden 204 milyar dolarlık bir gerileme yaşadı.