Samsung, 2. çeyrekte rekor kırdı!

samsung 2

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus sayesinde 2. çeyrekte rekor kırdı. Firmanın bu dönemdeki işletme karı yüzde 49 oranında yükseldi.

Teknoloji dünyasının önemli firmalarından biri olan Samsung, en son rekorunu 2013 yılındaki 3. çeyrekte kırmıştı. Firma bu tarihte işletme kar oranını 9.2 milyar dolar olarak bildirmişti. Samsung’un 2013 yılında satışa sunduğu Galaxy S4, firma tarihinin en çok satan amiral gemisi modeli olurken, kar rekorunu da beraberinde getirmişti.

IBK Securities’in önemli isimlerinden biri olan Lee Seung-woo, 7 Nisan’da açıklanacak olan 2. çeyrek sonuçlarıyla ilgili net bilgiler verdi. Seung-woo, Samsung’un Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus satışlarının son derece iyi gittiğini belirterek, bu çeyrekte rekorun geleceğini söyledi. IBK tarafından açıklanan rapora göre Samsung kar oranını yüzde 49 arttırarak, 11 milyar dolarla yeni bir rekora imza atacak.

Açıkçası bu durum geçtiğimiz sene Note 7 fiyaskosu ile adeta dibe çakılan Samsung’un yatırımcıları için son derece güzel bir haber. Üstelik firmanın geleceği de son derece parlak görünüyor. Zira Seung-Woo, Samsung-Apple arasındaki OLED ekran işbirliğine dikkat çekti.

Samsung’un bu sene içerisinde Apple’la 95 milyon OLED panel satacağını belirten ünlü analist, Güney Koreli teknoloji devinin bu anlaşma ile kar oranını önemli ölçüde arttırdığını belirtti.

Samsung’un tüm yıl boyunca işletme kar oranını yüzde 14 ile yüzde 69 arasında arttırabileceğine dikkat çeken Seung-Woo, Samsung’un güvenilir bir liman olduğunu söyledi.