Samsung’un kavisli ekran tasarımı genele yayılacak

samsung

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, artan rekabet koşulları nedeniyle, beğenilen kavisli ekran tasarımı için önemli kararlar almaya hazırlanıyor.

Son yıllarda akıllı telefon pazarındaki rekabet, iyiden iyide üst seviyelere ulaşmış durumda. Çinli üreticilerin global pazara açıklamaları, diğer üreticilerin sektördeki payını iyiden iyiye azalttı. Bu durumla mücadele etmek isteyen şirketler, farklı stratejileri devreye sokmaya başladı.

Agresif fiyat politikasına sahip Çinli üreticilerin pazarda söz sahibi olması, en çok da Samsung’un işlerini bozdu. Bir ara sektördeki payı yüzde 30 seviyelerine tırmanan Samsung, şu aralar yüzde 20’nin altına düşmüş durumda. Bu düşüşe rağmen Güney Koreli şirket hala zirvede yer alıyor.

Kavisli ekranlar orta segmente geliyor

En çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket unvanını kaptırmak istemeyen Samsung, müşterileri çekmenin farklı yollarını arıyor. Fiyat politikasından fazla taviz vermek istemeyen Güney Koreli şirket, amiral gemisi modellerinde standart haline gelen kavisli ekran tasarımını genele yaymak istiyor.

Hatırlanacağı üzere kavisli ekran tasarımı ilk olarak Galaxy S6 ile gündeme gelmişti. Sonrasında git gide yaygınlaşan kavisli ekran tasarımı, üst segment modellerde standart haline geldi.

Sızdırılan son bilgilere göre, Güney Koreli şirketin yeni ürettiği LCD panel kavisli ekran tasarımı konusunda yeni bir milat olacak. OLED ekrana göre çok daha düşük bir maliyete sahip olan bükülebilir yeni LCD teknolojisinin, özellikle orta segment modellerde kullanılması bekleniyor.

Samsung’un orta segmentte kullanacağı kavisli ekran tasarımı ile satışlarını arttırmayı hedeflemesi gayet mantıklı.

Samsung ekranı hoparlör olacak kullanacak