Samsung ekranı hoparlör olarak kullanacak!

Samsung

Samsung, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan Galaxy modellerinde ekranı hoparlör olarak kullanmak için çalışmalara başladı. Peki, Samsung’un bu teknolojisi yeni Galaxy modellerine ne gibi artılar sunacak? İşte detaylar.

Güney Koreli teknoloji üreticisi Galaxy S10 ailesi ile birlikte Infinity-O tasarımına geçerek çentik kavramına yeni bir anlam yükleyecek. Telefonun sağ veya sol üst köşesine kamera için delik açacak olan firmanın daha başka planlarının olduğu bugün ortaya çıktı. Sound on Display teknolojisi sayesinde tasarımda büyük bir değişikliğe gidilebilir. Peki, nedir bu Sound on Display?

Samsung Sound on Display ile ekranı hoparlör olarak kullanacak!

Sound on Display isminden de anlaşılacağı gibi ekran yüzeyini hoparlör olarak kullanma teknolojisi olacak. Daha önce Xiaomi ve Vivo firmaları bu teknolojiye yer vermişti. Ahizeyi küçük delikler ile ekrana yerleştiren Çinli firmaları şimdi de Güney Koreli devimiz izleyecek gibi görünüyor.

Galaxy S9 için Android Pie Türkiye’de!

Hoparlörün ekrana entegre edilmesi, yeni çıkacak olan Galaxy modellerinde çentiğin komple kalkmasını sağlayabilir. CES 2019 etkinliğinde tanıtılması beklenen bu teknolojinin henüz ne zaman uygulanacağı bilinmiyor. Ancak kameradan dolayı yine küçük bir delik telefonların ön bölümünde yer alabilir.

Samsung

Gerçek anlamda yüzde yüz kullanabilir tam ekran tasarımı için kızaklı sisteme geçilmesi mevcut teknolojiden dolayı şart gibi görünüyor. Bakalım 2020 ve onu izleyen yıllarda tasarım açısından büyük firmalar nasıl bir yol izleyecek?