Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu böyle görünecek!

samsung 3

Samsung’un uzun süredir katlanabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığını zaten biliyoruz. Bu konudaki ilk dedikodular 2015’in sonlarına doğru ortaya atılmıştı. Fakat 2 seneyi aşkın bir süre geçmesine karşın Güney Koreli teknoloji devinden konuyla ilgili somut bir adım gelmedi. Sürekli Samsung tarafından patenti alınmış bazı konseptlerle karşılaşsak da hali hazırda henüz çalışan bir prototip göremedik.

Samsung yeni bir patent daha aldı

Güney Kore kaynaklı sızdırılan son bilgilere göre, Samsung, katlanabilir ekranlı telefonu için bazı yeni patentler almış. Bu patentlerle birlikte telefonun şematik çizimleri de internete sızdırılmış.

Samsung’un sızdırılan şematik çizimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

galaxy

Açıkçası sızdırılan son görsellerin, şimdiye kadar sızdırılanlara pek benzemediğini söyleyebiliriz. Zira bu telefonun katlanan bir yapıya sahip olup olmadığı da biraz muamma. Zira ekran kenardan arka tarafa doğru dönüyor gibi gözüküyor. Hatta ekranın arka kısmın yarısına kadar uzandığını söylemek de mümkün.

Burada tek bir ekrandan bahsedebiliriz. Samsung’un son dönemde benimsediği edge ekran teknolojisini bir tık daha ileri taşıdığını görüyoruz. Yani kavisli ekran telefonun kenarında son bulmak yerine arka yüze kadar uzanıyor.

Şimdilik Samsung’un bu yeni telefonu hakkında net bir bilgi yok. Fakat az önce de belirttiğimiz gibi bu telefonun yapısı “katlanabilir ekranlı” bir telefona pek benzemiyor. Daha çok, yeni Galaxy serisinin öncü bir modeli gibi görünüyor.

Huawei ürünlerinde dev indirim fırsatı