Samsung’un ilk ODM cihazı Galaxy A6s ortaya çıktı!

galaxy a6s

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, Çin’deki pazar payını arttırabilmek için ilk ODM cihazını satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte Galaxy A6s hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet mevcut. Özellikle de Çinli üreticilerin global pazara açılması sonrasında, bu rekabet daha da acımasız bir hal aldı. Genel olarak bakıldığında Çinli üreticilerin agresif bir fiyat politikasına sahip olduklarını görüyoruz. Dolayısıyla bu firmalarla rekabet edebilmek için diğer üreticilerin de fiyat kırması gerekiyor.

Samsung’un da oyunu kuralına göre oynamak için farklı hamleler yapmaya başladı. Mevcut şartlarda Çinli üreticilerle rekabet etmeyi başaramayan Güney Koreli üretici, şu aralar ilk ODM cihazını satışa sunmaya hazırlanıyor. (ODM; başka bir üreticinin imal ettiği telefonlara bahse konu şirketin logosunu basarak satmasıdır.)

Uygun fiyatlı ve rengarenk Galaxy A6s geliyor

Sızdırılan bilgilere göre, Samsung ilk ODM cihazını Çin’de satışa sunacak. Normal Samsung cihazlarına oranla dayanıksız ve plastik bir yapıya sahpi olması beklenen telefonun Wintech tarafından üretileceği belirtiliyor. Phoneix kod ismiyle ortaya çıkan telefonun Galaxy A6s olduğu belirtiliyor.

Şimdilik Galaxy A6s teknik özelliklerine dair bir bilgi yok. Fakat telefonun nasıl göründüğünü biliyoruz. Dahası kırmızı, mavi, mor ve siyah renklerde satışa sunulacağını da sızdırılan görseller sayesinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Samsung’un Galaxy A6s’i şimdilik yalnızca Çin’de satışa sunacağı belirtiliyor. Ayrıca telefonun Çin pazarındaki Xiaomi, Oppo, Vivo ve Huawei gibi üreticilerin telefonlarıyla rekabet edebilmesi için hayli uygun bir etikete sahip olacağından bahsedilmekte. Zaten ODM cihazın temel amacı da bu diyebiliriz.

Honor Play için Android 9 beta sürümü yayınlandı