Samsung’dan yeni işlemci atağı!

exynos 8896

Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung, yeni işlemcisi için şimdiden kolları sıvadı. Güney Koreli teknoloji devi en güçlü işlemci için çalışmalara başladı.

Şu aralar akıllı telefon pazarında bir Snapdragon 835 karmaşasıdır gidiyor. Qualcomm’un 10nm üretim sürecine tabi tutulan yeni yonga seti, beklenenin üzerinde bir talep görünce stok sıkıntısı ortaya çıkmıştı. Qualcomm’un önceliği Samsung ’a vermiş olması bir çok üreticinin takviminde sarkmalara neden olmuştu.

Sonuç olarak Galaxy S8, Snapdragon 835 ile çıkan ilk akıllı telefon oldu. Fakat son olmayacağı kesin. Zira Xperia XZ, Xiaomi Mi 6, HTC U gibi modellerin de Snapdragon 835 ile geleceği kesinleşmiş durumda. Üstelik bu modellerden bazıları bir aydan daha kısa bir süre içerisinde raflardaki yerini alacak.

İşlemci konusunda daima rakiplerinden bir adım önde olmak isteyen Samsung, bunun için şimdiden kolları sıvamış görünüyor. Firmadan yapılan açıklamada 10nm yonga seti üretiminde 2. nesile geçmek için tüm imkanların hazır olduğu belirtildi.

İlk nesildeki işlemcilere nazaran yüzde 10 daha hızlı ve yüzde 15 daha az güç tüketimine sahip olacak işlemcilerin seri üretimine ne zaman başlanacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Hali hazırda 10nm sürecinde Exynos 8895 ile boy gösteren Samsung’un, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı Note 8’de, yeni nesil işlemcisini kullanabileceği iddia ediliyor. Böylece Güney Koreli teknoloji devi pazardaki en güçlü amiral gemisi modeline de sahip olacak.