Samsung’un En Popüler Telefonu Galaxy S5

samsung galaxy s5

Yapılan son araştırmaya göre Samsung’un ABD’de en popüler telefonu Galaxy S5. 3 yıl önce çıkan S5’in hala en çok tercih edilen Samsung telefonu olması şaşırttı.

Bildiğiniz gibi Samsung geçen hafta yeni amiral gemisi telefonlarını piyasaya sürdü. Henüz önsipariş aşamasında olan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ büyük ilgi gördü. Ancak yayınlanan son bir rapor Samsung’un telefonları hakkında ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Kantar World Panel tarafından yapılan araştırmaya göre Samsung’un ABD’deki en popüler telefonu Galaxy S5.

Samsung için kritik bir dönem

ABD gibi önemli bir pazarda Samsung’un en popüler telefonunun 3 yıl önce çıkan Galaxy S5 olması şaşkınlık yarattı. ABD’de satılan Samsung telefonları arasında bir numara yüzde 15.6 pazar payı olan S5 olurken, ikinci sırada Galaxy S7 [yüzde 11.5), üçüncü sırada Galaxy S6 (yüzde 11.4) ve dördüncü sırada da Galaxy S8 Edge (yüzde 5.8) yer alıyor.

Peki bu Samsung için ne anlama geliyor. Analistlere göre Samsung kullanıcı kitlesini korumak için kritik bir dönemde. En son Galaxy S5 alan kullanıcıların yakın zamanda yeni bir modele geçmek isteyeceği ve Samsung’un bu kişileri rakiplerine kaybetmek istemediği söyleniyor.

Xiaomi Mi 6’nın Yeni Görüntüleri Sızdırıldı