Samsung’tan flaş açıklama! İddiaları kesin dille yalanladı

samsung

Geçtiğimiz gün Güney Kore medyasında ilginç bir haber paylaşıldı. Habere göre Samsung’un kendi üst düzey CPU çekirdeklerini tasarlayıp, birkaç sene içinde bu çekirdekleri kullanmaya başlayacağı iddia edildi. Ortalığı karıştıran bu haber sonrasında Samsung’tan flaş açıklama geldi.

Samsung‘un kendi CPU çekirdeklerini geliştirmek istediğine dair iddialar geçtiğimiz senelerde birkaç kere gündeme gelmişti. Konuşulan konulardan biriydi. Dün Güney Kore medyasında, Samsung’un işlemci çekirdeği için özel birim kurduğu, şirketin 2027’ye kadar üst düzey özel işlemci çekirdeklerine sahip olacağı ileri sürüldü. Fakat teknoloji devi bu konuya açıklık getirdi.

Samsung yaptığı açıklamada, “Şirketimizin CPU çekirdeği geliştirmek üzere özel bir ekip kurduğuna yönelik haberler doğru değildir. Uzun zamandır CPU geliştirme ve optimizasyonundan sorumlu birçok birimimiz var. İlgili alanlarda işe alımlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

samsung

Koreli üretici bununla birlikte CPU çekirdeklerinde ARM ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. ARM’ın üreticilerin çekirdek tasarımlarında değişiklik yapmasına izin vermediği de belirtildi.

ARM’ın CPU yani işlemci çekirdeklerinde yaptığı sınırlama, tüm Galaxy akıllı telefonlardaki yongalarda geçerli olacak. Bu durumdan Qualcomm ve MediaTek de etkileniyor.

Diğer taraftan teknoloji devi çip pazarında büyük zarar açıkladı. Şirket, 2023’e Galaxy S23 serisiyle mükemmel bir başlangıç yapsa da, yonga seti işletme tarafında kaygan bir zemine sahip. Son rapor, Koreli üreticinin yarı iletken işinin milyarlarca dolar kaybettiğine işaret ediyor. Şirket, 2023’ün ilk iki ayında (Ocak ve Şubat) yaklaşık KRW 3 trilyon (yaklaşık 2 milyar dolar) kaybetti.

Facebook Reels’ların süresini uzatıyor