Samsung’ta Bir Devrin Sonu Geldi!

samsung2

Samsung akıllı telefon departmanın uzun süredir ilk kez bir milyar dolardan az gelir elde etmesi ve Galaxy S5’in, iPhone 5 karşısında satış rakamları açısından hayal kırıklığı yaratması, Samsung’u ciddi tedbirler almaya itiyor. Koreli teknoloji devi, uzun süredir savunduğu bir uygulamayı tedavülden kaldırma niyetinde.

Nisan-Temmuz mali tabloları açıklandığında, Samsung’un ciddi bir kan kaybı yaşaması teknoloji dünyasının gündemine oturdu. Güney Koreli teknoloji devi, 7 yıldır ilk kez 1 milyar doların altında karlılık açıkladı. Bu başarısızlığın en önemli sebebi ise Galaxy S5’in nispeten düşük satış rakamları…

Galaxy S5, en büyük rakibi Apple iPhone 5S’a hiçbir pazarda yetişemedi.

Bu noktadaki en büyük sorun;  Galaxy S5’in düşük plastik kalitesi olarak gösteriliyor. HTC One M8 ve iPhone 5S gibi cihazlarla karşılaştırıldığında, Galaxy S5’de kullanılan plastik, kullanıcıların tepkisini çekiyor. 

Samsung’dan sızan bilgiler; artık amiral gemisi telefonlarda plastik kullanılmayacağı ve metal kasa tercih edileceği yönünde.

Galaxy Note 4 de, bu ekolün ilk temsilcisi olacak. Eylül’de satışa sunulacak. Titanyum ve paslanmaz çelikten ağırlıkla faydalanacak Galaxy Note 4’de; 5.7-inç ekran, 8 çekirdekli 64-bit işlemci 16 Megapiksel arka fotoğraf makinesi donanımlar yer alacak.

Mass Effect 4’ün Piyasaya Çıkış Tarihi Belli Oldu!