Samsung’dan geç kalmış bir işletim sistemi atağı!

Samsung Galaxy M52 5G özellikleri

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Samsung, akıllı televizyon sektörüne yönelik çok önemli bir adım attı.

Samsung’dan geç kalmış bir işletim sistemi atağı! Samsung’un kendi işletim sistemini yayma isteği bilinmedik bir durum değil. Bu gayesi için bugüne kadar oldukça büyük emekler sarf eden Güney Koreli teknoloji devinin, bu konuda çok fazla başarılı olduğu söylenemez. Önce birkaç akıllı telefon modelinde Tizen işletim sistemini deneyen şirket, bu konuda beklentilerinin çok uzağında kalınca fazla ısrarcı olmadı, Android candır diyerek yoluna devam etti.

Bir diğer akıllı sektör olan akıllı saatlerde telefon işletim sistemine göre çok daha başarılı olan Samsung, uzun süre bu cihazlarında Tizen işletim sistemine yer verdi. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde satışa sunulan yeni akıllı saat modelinin Android Wear ile raflardaki yerini alması, akıllı saat dünyasında da Tizen’in suyunun ısındığı yönünde yorumlara neden oldu.

samsung

Samsung’dan geç kalmış bir işletim sistemi atağı!

Şimdilik elinde bir tek akıllı televizyonlar kalmış gibi görünen Samsung ise, en azından burada kalıcı olabilmek adına son kozlarını oynuyor. Güney Koreli teknoloji devi tarafından online olarak gerçekleştirilen yeni bir lansmanda, bundan sonra isteyen markaların ufak bir telif ücreti ödemesi karşılığında akıllı televizyonlarında Tizen işletim sistemini kullanabileceklerini duyurdu.

Bununla birlikte, LG (webOS), Google (Android TV) ve Amazon (Fire TV) zaten bu stratejiyi uzun bir zamandır izlemekteydiler. Yani Samsung’un bu hamlesi biraz gecikmiş olabilir. Bununla birlikte, hangi markaların Tizen’e ilgi göstereceği ve Tizen’in bu markalarla nasıl bir başarı grafiği çizeceğini ise zaman gösterecek.

Onlyfans çılgınlığı giderek yayılıyor