Paypal’dan Pinterest haberlerine açıklama geldi

PayPal, İngiltere'de kripto para ticaretine başladı

Dünyanın en önemli dijital ödeme servislerinden biri olan Paypal, son günlerde artan Pinterest’i satın alacağı yönündeki iddialara son verdi.

Paypal’dan Pinterest haberlerine açıklama geldi. Paypal, dünyanın en önemli dijital ödeme servislerinden biri, belki de birincisi. Üstelik, pandemi döneminde karını arttıran, gelirine gelir katan online ödeme servisinin büyümeye devam ettiği ve bu konuda son derece de iştahlı olduğu bilinen bir durum.

Son olarak Japonya’daki “şimdi al, daha sonra öde” şeklinde çalışan Paidy’i satın alan Paypal, aynı zamanda kripto paralara dair girişimlerini de sürdürdüğü bilinen bir gerçek. İşte şirketin bu yayılmacı politikasının bir sonucu olarak, birçok önemli sosyal medya sitesinin şirket bünyesine katılacağı yönünde iddialara da dilden dile dolaşmaya devam ediyor.

PayPal

Paypal’dan Pinterest haberlerine açıklama geldi

Paypal’ın alacağı yönünde en çok dillendirilen isim ise Pinterest. Özellikle son birkaç haftadır, Paypal’ın Pinterest için 45 milyar doları gözden çıkarttığı yönünde dolaşan haberlere her iki isim de sessiz kalıyordu. Ancak dijital ödeme şirketinden bu sabah saatlerinde yapılan tek bir satırlık açıklamada: “Pinterest’i satın almaya çalışmıyoruz.” denilerek iddialara nokta konulmuş oldu.

Şirketten gelen bu açıklamadan sonra, Paypal hisseleri %6 civarında artarken, Pinterest’in hisseleri ise %10 civarı bir düşüş gördü. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin Pinterest cephesinden de bir açıklama gelecek mi. Ünlü sosyal medya devi, bugüne kadar hakkındaki bu satış dedikodularına dair herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

Twitch skandalı büyümeye devam ediyor