Samsung’dan Apple’a Irkçılık Davası!

apple samsung mahkeme 250812

Apple avukatı Harold McElhinny’nin Güney Koreli teknoloji devi Samsung hakkında yaptığı yorumlar, büyük polemikler yaratacak türden.

Apple avukatı Harold McElhinny, en büyük rakibi Samsung hakkında yenilip yutulmayacak açıklamalarda bulundu. Harold McElhinny, CNET’e verdiği röportajda “Samsung, Apple’ın patentli teknolojilerini çaldığı halde cezalandırılmıyor. Bu da, Güney Kore gibi ülkelere mesaj yolluyor: ‘Çalsanız da cezaya çarptırılmazsınız’ Ekonomimiz mahvoluyor. Amerikan teknoloji endüstrisini yok ediyorlar. Kanunları hiçe saymak başarıysa, Samsung dünyanın açık ara en başarılı firması. Yabancı firmalar ortaya çıktı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin kaynaklarını sömürdü” ifadelerini kullandı.

http://www.teknoblog.com/wp-content/uploads/2013/08/apple-samsung-mahkeme-250812.jpg

Samsung, bu açıklamalara çok öfkelendi ve CNET’in haberine göre, avukatlarına Apple ilgili yaptırımda bulunmak için talimat verdi. Avukatların ilk adımı, Amerikan mahkemelerine başvurmak oldu. Başvuruya ne cevap verileceği ve dava açılıp açılmayacağına emin olunamasa da, büyük bir tazminat davasının yolda olduğu iddia ediliyor.


Yorumlar kapatıldı.