Samsung Yuvarlak Akıllı Saat Geliştiriyor

Samsung Gear S 5751

Hızla yükselen akıllı saat pazarının önde gelen firmaları arasında yer alan Samsung, yuvarlak ekranlı yeni bir akıllı saat için hazırlıklara başladı.

Her geçen gün daha fazla teknoloji firmasının dikkatini çekmeyi başaran akıllı saat pazarı son dönemde birçok ilgi çekici cihaz ortaya çıkarmış olsa da, bu akıllı saatler arasında tasarım olarak diğerlerinden gerçekten farklı bir tane bulmak oldukça zor. Ancak Apple, LG Electronics ve Motorola gibi teknoloji devlerinin akıllı saat pazarına girmesiyle rekabetin iyice kızışması, ilgi çekici yeni cihazların gün yüzüne çıkmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Samsung_yuvarlak_akıllı_saat

Akıllı saat pazarına giren ilk büyük firmalar arasında yer alan Güney Koreli teknoloji devi Samsung şimdiye kadar piyasaya sürdüğü akıllı saatlerde alışık olduğumuz köşeli tasarımı kullanmış olsa da, yeni akıllı saatinde yuvarlak bir tasarım tercih edecek. Şimdiye kadar sadece Motorola Moto 360’da yer verilen yuvarlak ekran teknolojisi için geçtiğimiz aylarda çeşitli patentler alan Samsung, bu teknolojileri kullanmaya hazır görünüyor.

Samsung’a yakın kaynaklar tarafından internete sızdırılan yeni bilgiler, firmanın yuvarlak ekranlı ilk akıllı saati olan Samsung Orbis için çalışmaların başladığını gösterdi. Orbis akıllı saat hakkında bilinenler şimdilik oldukça kısıtlı olsa da, Orbis’in herhangi bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan kendi başına yeterli olabileceği söyleniyor.

Facebook ve Xiaomi Birlikte Çalışabilir